Bestel de DVD bij ...
Koop Dog Soldiers bij bol.com
Dog Soldiers
Genre:Oorlogsfilm, Weerwolven
Regisseur:Neil Marshall
Jaar:2002
Taal:Engels
Speeltijd:105 minuten
Cast:Sean Pertwee, Kevin McKidd, Liam Cunningham


Dog Soldiers is een opmerkelijke Britse weerwolven horrorfilm van Neil Marshall (The Descent) uit de 'new wave of British horror' die hij, samen met Danny Boyle en diens 28 Days Later, eigenhandig op gang heeft gebracht.

Een peloton Britse soldaten is op trainingstage in de Schotse hooglanden. Zij treffen daar een gewonde commando-kapitein wiens team bloederig is afgeslacht. Als ze een in de buurt wonende en werkende biologe spreken wordt hen duidelijk dat er weerwolven in de buurt aktief zijn. Uitgerekend deze nacht is het volle maan -- ook in deze film iets dat de weerwolf in opperste staat van opwinding brengt, kunnen ze de stoere soldatenborst nat maken en moeten ze zich verschansen in de blokhut van de biologe.

Het is een heerlijk vlot en modern weerwolvenhorrorfestijn, weliswaar met de nodige genre-cliché's maar zonder sexy tieners, met veel bloederige aktie en goed acteerwerk. Kom er nog maar eens om in deze kommervolle, van MTV-terreur doortrokken tijden. Het weerwolvenbeleg van de berghut is een nadrukkelijke hommage aan George A. Romero's zombieklassieker Night of the Living Dead, compleet met vertimmerd meubilair en ontploffende auto. De uitvoering en speciale effecten van de weerwolven worden hier en daar zichtbaar getroffen door het gebrek aan filmbudget -- soms lijken de beesten wel heel erg op mannen met stelten in een nouveau-pauvre bontjas -- maar regisseur Marshall manouvreert hier behendig zoveel mogelijk omheen door zijn shots ervan merendeels kort en suggestief te houden.

Dog Soldiers is een rechttoe-rechtaan aktie-horrorfilm met weerwolven en soldaten, en mist daarmee de intelligente subtext die van de Ginger Snaps sage zo'n bijzondere filmserie maakte. Niettemin stopt Marshall een flinke dosis peper in de kont van de met Underworld klinisch dood verklaarde lycanthropen-mythe.


Beoordeling: 3.0 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (15):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb