Bestel de DVD bij ...

Koop Dead End bij Amazon.co.uk
Dead End
Genre:Ghost story, Indie, Roadmovie
Regisseur:Jean-Baptiste Andrea, Fabrice Canepa
Jaar:2003
Taal:Engels
Speeltijd:85 minuten
Cast:Ray Wise, Lin Shaye, Mick Cain, Alexandra Holden


Frank Harrington (Wise) gaat al 20 jaar lang met tegenzin met zijn gezin naar zijn schoonmoeder om daar Kerst te vieren. Om tijd te winnen neemt hij een kortere route door een dicht, donker bos waar een mysterieuze, in wit gewade vrouw rondwandelt die dood en verderf veroorzaakt. Een zwarte limousine met een onzichtbare chauffeur voert de slachtoffers af in de donkere nacht. De arme familie ziet telkens borden naar dichtbij gelegen plaatsen wijzen maar weten deze niet te bereiken, en langzaam maar zeker zinken ze weg in een nachtmerrie van vertwijfeling en paniek.

Dead End is een indie-film waarin de Franse regisseurs hebben geprobeerd hun horror zo dicht mogelijk bij de essentie te houden: de angst voor het onbekende, het duister, de dood. Zij vertellen hun verhaal vrijwel uitsluitend vanuit het perspectief van de vier hoofdpersonen, en verdwalen niet in oorzakelijke verbanden en verklaringen met en naar de lotgevallen van het gezin. En hoewel dit op zichzelf een sympathiek en integer uitgangspunt is, mist de film juist datgene dat een horrorfilm niet alleen eng maar ook enerverend maakt.

De filmmakers hebben zich niet laten verleiden tot hippe bloederige aktie en zetten hun film helemaal in op de angst en vertwijfeling van de protagonisten. Maar het resultaat daarvan is helaas dat de kijker anderhalf uur lang naar een film zit te kijken waarin weinig meer valt te zien dan vier personen die met grote angstogen in een auto zitten terwijl ze in een donker bos rondrijden. Het is in wezen hetzelfde euvel als waaraan het in veel opzichten vergelijkbare Open Water lijdt: daarin zagen we in wezen weinig meer dan een in zee dobberend, kijvend stelletje.

De acteurs doen hun stinkende best en de beeldvoering is dik in orde, maar er gebeurt simpelweg te weinig om de film een spannende aangelegenheid te laten zijn. Dead End is een interessante en goedbedoelde bedoelde film, maar niettemin tegelijk een half mislukte poging tot 'andere' horror.


Beoordeling: 2.0 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  Bekijk Trailer  

Beoordeling bezoekers (17):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb