Bestel de DVD bij ...

Koop Cannibal Holocaust bij Amazon.co.uk
Cannibal Holocaust
Genre:Docufictie, Kannibalen, Splatter
Regisseur:Ruggero Deodato
Jaar:1980
Taal:Engels, Italiaans (dubbed)
Speeltijd:95 minuten
Cast:Robert Kerman, Francesca Ciardi, Perry Pirkanen, Luca Barbareschi


Cannibal Holocaust is het hoogtepunt, of dieptepunt zo men wil, in het Italiaanse kannibalen-subgenre dat de bioscopen en filmhuizen in de laat 70er en vroeg 80er jaren teisterde. Een filmploeg verdwijnt in de Zuidamerikaanse jungle. Hun filmmateriaal wordt een jaar later teruggevonden en getoond -- het is in essentie de film waarnaar we kijken, en waarin de lotgevallen van de verdwenen filmploeg zijn gedocumenteerd.

De structuur van de film is min of meer identiek aan het veel jongere The Blair Witch Project en is daarmee in deze vorm oorspronkelijk, hoewel we het inmiddels al vaker hebben gezien. De film eist nogal wat van de kijker, want wat Deodato ons allemaal voorschotelt is niet voor de poes. Onthoofdingen, executies, dierenmishandeling, schranspartijen met mensenvlees als hoofdschotel, rottende lijken, het wordt allemaal zonder een greintje schroom levensecht in beeld gebracht met bijna terloopse vanzelfsprekendheid. En voor wie door de vorm heen wil zien is Cannibal Holocaust bovendien een verassend onderhoudende film waarin goed en kwaad aan elkaar worden gespiegeld en in elkaar worden uitgedrukt, en wordt zelfs de vaak daarmee samenhangende huichelarij aan de kaak gesteld op een wijze die doet denken aan George A. Romero's Dawn of the Dead.

Deodato kreeg het naar aanleiding van deze film aan de stok met de Italiaanse justitie, die hem ervan betichtte met menselijke resten te hebben gewerkt en de inboorlingen te hebben aangezet tot het bedrijven van de in de film getoonde gruwelijkheden. Hij slaagde erin het tegenbewijs te leveren en gaf daarmee en passant een brevet van opperste filmvaardigheid af.


Beoordeling: 3.5 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (38):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb