Bestel de DVD bij ...

Koop Malevolence bij Amazon.co.uk
Malevolence
Genre:Slasher
Regisseur:Stevan Mena
Jaar:2004
Taal:Engels
Speeltijd:90 minuten
Cast:Samantha Dark, R. Brandon Johnson, Heather Magee, Richard Glover, Courtney Bertolone


De 6-jarige Martin Bristol werd ontvoerd en was de gedwongen toeschouwer van de martelgruwelen van een gek. 10 jaar later schuilt een vluchtende groep bankrovers in het verlaten huis, maar ze weten niet dat hun buren een familie seriemoordenaars is. Als één van hun gijzelaars probeert te ontsnappen rent zij, op zoek naar hulp, dat huis in en breekt de hel uit.

Malevolence heeft een minimalistische stijl die behoorlijk goed werkt. Regisseur Stevan Mena heeft goed door waar het in de gruwelscènes om gaat: brute wreedheid zonder veel poespas, de horror spreekt voor zich. Mena heeft een visueel mooie film gemaakt en maakt slim en maximaal gebruik van het rijke kleurenpalet dat zijn dure 35mm film hem biedt. Zijn moordenaar is een vrije bewerking van Michael Myers, en zijn verschijning, effectief gedragen door de dynamische soundtrack, levert een paar aardige schrikmomenten op.

Maar de film begaat één van de ergste zonden die een horrorfilm maar kan begaan: hij is saai. Dit heeft twee oorzaken. Ten eerste bevat het scenario een weeffout waarin de plot al na 20 minuten wordt weggegeven. Mena wilde blijkbaar geen Texas Chainsaw Massacre stalk'n'slasher maken, maar een Psycho-achtige remake van Reservoir Dogs. Maar in plaats van spanning en intrige op te bouwen laat hij de kijker nu ongeduldig wachten op aktie.

Ten tweede had Mena maar voor een minuutje of 50 vlees op de filmbotten, en rekt hij zijn verhaal op tot anderhalf uur met beelden die weliswaar mooi maar evenzeer gaapverwekkend zijn. Ook valt er het een en ander af te doen op het acteerwerk, waarbij de acteurs met hun dialogen niet met elkaar in gesprek lijken te zijn maar hun zinnen voor de camera opdreunen. Al met al is Malevolence, met een paar goede ideeën en fraai camerawerk, een mooie maar matige film.


Beoordeling: 2.0 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (2):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb