Bestel de DVD bij ...
Koop Blade: Trinity bij bol.com
Blade: Trinity
Genre:Aktie, Vampieren
Regisseur:David S. Goyer
Jaar:2004
Taal:Engels
Speeltijd:124 minuten
Cast:Wesley Snipes , Kris Kristofferson , Ryan Reynolds , Jessica Biel


Derde deel in de filmserie rond acrobaat/acteur Wesley Snipes als de vampierenjager Blade, ditmaal geregesseerd door scenarist van het eerste Blade-uur Goyer. Blade wordt op de huid gezeten door justitie die in hem een maniakale seriemoordenaar ziet. Onderwijl organiseren de vampieren zich rond de oervampier Dracula (die zich voor de gelegenheid tooit met de naam 'Drake') om van de mensenwereld een vampierenwereld te maken. Blade sluit zich met tegenzin aan bij de vampieren-jachtclub 'The Nightwalkers' om het onheil te keren.

Terwijl ik naar deze film keek moest ik denken aan Tom en Jerry, waarbij de kat Jerry, in casu de vampieren, met schijnbare overmacht op de muis, in casu de mensheid, jaagt waarbij op voorhand reeds vaststaat dat hij hem ondanks alles nooit zal overwinnen. Alleen al het feit dat de film mij de ruimte bood voor dergelijke gedachten belooft niet veel goeds. En dat is, om tal van redenen, Blade: Trinity dan ook niet.

De energie om er wat van te maken die iedereen aan het eerste deel had gegeven -- een voorwaarde om dit soort films goed te laten werken -- is in deze vrijwel afwezig. Snipes kijkt stoer uit de ogen en gromt wat hier en daar, maar is verder overduidelijk meer ge´nteresseerd in het incasseren van zijn (gelet op het budget van $ 65 mln. ongetwijfeld vorstelijke) gage dan in het afleveren van een goede, of althans tenminste acceptabele film. Goyer mag zich in het eerste deel een vindingrijk scenarist hebben betoond, voor het tot stand brengen van een beetje goede film is meer nodig. Onder 'meer' is onder andere te verstaan het goed regisseren van de acteurs. Komiek Ryan Reynolds doet weliswaar zijn stinkende best maar overspeelt daarbij, dramatisch beperkt als hij is, regelmatig zijn hand. Biel ziet er leuk uit, weet dit ook overduidelijk van zichzelf, maar weet evenmin enige diepte aan haar personage, laat staan aan de film, mee te geven. En Kristofferson wordt als Whistler weer met grote regelmaat in elkaar gemept. Nu valt op iemand als Dario Argento ook wel het een en ander aan te merken waar het zijn acteursregie betreft, maar hij voegt daarnaast meestal zoveel visuele waarde aan zijn films toe dat hij zijn zwaktes in een groter geheel weet in te kapselen.

Goyer echter laat de kijker achter met een lege huls, en levert daarmee afgeleid bewijs van het talent van de Mexicaanse regisseur van Blade II, Guillermo Del Toro.


Beoordeling: 1.5 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  Bekijk Trailer  

Beoordeling bezoekers (16):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


Zie ook:Blade (1998)
Blade II (2002)

recensies
over horrorweb