Bestel de DVD bij ...
Koop Session 9 bij bol.com
Session 9
Genre:Bovennatuurlijk
Regisseur:Brad Anderson
Jaar:2001
Taal:Engels
Speeltijd:100 minuten
Cast:David Caruso, Stephen Gevedon, Paul Guilfoyle, Josh Lucas


Tweede film van de Newyorkse filmbelofte Brad Anderson (The Machinist) over de lotgevallen van een milieutechnische dienst die de broodnodige opdracht -- het gaat niet zo best met het bedrijf -- krijgt om asbest te verwijderen in een verlaten en vervallen inrichting voor geestelijk gehandicapten. Om de opdracht te kunnen krijgen is met de opdrachtgever een nauwelijks haalbare oplevertermijn afgesproken, en de daaruit voortvloeiende werkdruk levert nogal wat onderlinge spanningen op. Maar alle leden van het team blijken een obscuur verleden met zich te dragen, en de echo's van de obscure behandelmethoden in de inrichting drijft hun achtervolgingswaan op tot waanzin.

Anderson levert met Session 9 een beheerste, sfeervolle en vooral enge film af die wars is van alle modieuze snelle beeldwisselingen en herrie die zoveel moderne Amerikaanse films uit dit genre kenmerken. Veel budget voor dure effecten had hij niet, maar hij haalt het maximale effect uit zijn decors waarbij het vocht van de beschimmelde muren bijna door het scherm heenslaat. De maatvoering in de film is uiterst beheerst maar soms wat al te traag. Dat laatste komt vooral door Josh Lucas, die baas Mike weliswaar geloofwaardig en vol empathie neerzet, maar zijn dialogen zijn van wege zijn zachte donkere stem en binnenmondse Schotse accent nauwelijks te verstaan, waardoor de moeite die de kijker heeft om hem te volgen de beleving daarvan in de weg staat.

Ook het camerawerk is vloeiend, zeer beheerst en zorgvuldig gekadert. Bovendien was het leuk om David Caruso eens iets anders te zien doen dan de eeuwige Horatio Caine van CSI: Miami. Aanbevolen film voor liefhebbers van griezelige moderne Hitchcock thrillers.


Beoordeling: 2.5 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (12):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb