Bestel de DVD bij ...
Koop Jacob's Ladder bij bol.com
Jacob's Ladder
Genre:Bovennatuurlijk, Experimenteel
Regisseur:Adrian Lyne
Jaar:1990
Taal:Engels
Speeltijd:115 minuten
Cast:Tim Robbins , Elizabeth Peña , Danny Aiello , Matt Craven , Pruitt Taylor Vince , Jason Alexander , Patricia Kalember


Intelligente en baanbrekende thriller van de Britse regisseur Adrian Lyne (Nine 1/2 Weeks, Fatal Attraction) over de Vietnam-veteraan Jacob Singer die in parallelle werkelijkheden terecht komt. Telkens weer wordt hij achtervolgd door verschrikkingen die hem tot aan de grens van de waanzin brengen. Terwijl hij zelf steeds tenauwernood aan de dood weet te ontsnappen komt hij er gaandeweg achter dat zijn Vietnam-collegae in hetzelfde schuitje als hij zitten, en valt de een na de ander om hem heen weg.

Deze film is geen luchtige kost waar je op een slaperige zondagmiddag met een half oog naar kijkt. De gelaagde verhaallijn rond de parallelle realiteiten is kunstig geweven en verdient de nodige kijkersaandacht, zonder welke er al snel geen touw meer aan de film kan worden vastgeknoopt. Maar voor wie bij de les weet te blijven ontvouwt zich een intrigerend, meeslepend en bloedstollend schouwspel dat de greep op de kijker geen moment laat verslappen. De effectvolle weergave van de schrikbeelden die de hoofdpersoon achtervolgen waren baanbrekend, zowel voor de cinema als voor de wereld van de videoclips. Tim Robbins levert een gedenkwaardige, Oscar-waardige acteerprestatie af als de veelgeplaagde Jacob.

Een meesterlijke en gedenkwaardige film. Dikke aanrader voor wie er eens goed voor wil gaan zitten.


Beoordeling: 3.5 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (15):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb