Bestel de DVD bij ...
Koop I Know What You Did Last Summer bij bol.com
I Know What You Did Last Summer
Genre:Slasher
Regisseur:Jim Gillespie
Jaar:1997
Taal:Engels
Speeltijd:100 minuten
Cast:Jennifer Love Hewitt , Sarah Michelle Gellar , Ryan Phillippe , Freddie Prinze Jr. , Bridgette Wilson , Anne Heche , Johnny Galecki


I Know What You Did Last Summer wordt vaak beschouwd als het ultieme voorbeeld van wat de post-Scream horror heeft voortgebracht, en dat wordt meestal bepaald niet vleiend bedoeld. Ik kon deze film over vier studenten die een auto-ongeval verzwijgen dat ze daarna achtervolgt voor weinig meenemen, dus waarom niet. Veel stelde ik me er immers niet van voor, ik verwachtte tienerhorror van het flauwste soort maar de film viel me eerlijk gezegd niet tegen.

Natuurlijk is het verhaalsgegeven niet bijster origineel, en groots is het verder ook allemaal niet maar het zit om eerlijk te zijn allemaal best aardig in elkaar. De film pretendeert nergens meer te zijn dan het is, een moderne variant op de eerste Friday the 13th slashers. Bovendien is het mooi sfeervol blauwgrijs gefilmd, een stijlfiguur die zoveel navolging zou krijgen in de Hollywoodse horror postproducties.

Het is een aardig kijk-alternatief voor een slechte voetbalwedstrijd. Neem popcorn en pinda's mee maar laat het verstand vooral thuis.


Beoordeling: 2.5 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (25):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


Zie ook:I Still Know What You Did Last Summer (1998)
I'll Always Know What You Did Last Summer (2006)

recensies
over horrorweb