Bestel de DVD bij ...
Koop House Of The Dead bij bol.comBestel de poster bij ...

Koop de House Of The Dead poster bij allposters.com
House Of The Dead
Genre:Zombies
Regisseur:Uwe Boll
Jaar:2003
Taal:Engels
Speeltijd:90 minuten
Cast:Jonathan Cherry , Tyron Leitso , Clint Howard , Ona Grauer , Ellie Cornell , Will Sanderson


Na een jaar of 15 voor dood te zijn verklaard, zijn de zombiefilms weer uit de dood herrezen. Zelfs Romero's cultklassieker Dawn Of The Dead kreeg een remake - die overigens niet eens tegenvalt. Een jonge Californische filmproducent is, naar eigen zeggen, helemaal verslingerd aan de succesvolle Sega arcade game House Of The Dead, zag om zich heen de nieuwe golf zombies vanaf filmdoek, beeldbuis of plasmascherm over zich heen vallen, telde één en één bij elkaar op en kreeg spontaan $$$-tekens in de ogen. Hij recruteerde een Duitse genreregisseur (Uwe Boll) - ook al bon ton in blasé Hollywood - en liet een verhaaltje in elkaar draaien waarin mooie jongeren en zombies elkaar helemaal de touwtandjes slaan, schieten en schoppen. Het resultaat: de filmversie van het videospelletje House Of The Dead.

Voor wie toch wil weten waar het verhaaltje over gaat geef ik een korte synopsis. Een groepje jongeren wil naar een dance party op een tropisch eilandje maar missen de veerboot ernaartoe. Ze charteren een louche visser die met geveinsde tegenzin voor veel geld de oversteek waagt, met in zijn kielzog de onraad ruikende havenpolitie. Aangekomen op het eiland treffen ze een haveloze boel aan en blijkt het feest voorbij. Niet lang daarna verschijnen de eerste zombies voor hun levende maaltijd - een goede zombie is immers kannibaal. Gelukkig blijkt de louche kapitein ('Kirk' geheten) geen visser maar een wapensmokkelaar en kan iedereen er lustig op los knallen. Uiteraard beschikken de protagonisten ook over de nodige oosterse vechtkunsten zodat er zelfs Matrix-trucs op de weerloze maar oh-zo gevaarlijke zombies kunnen worden losgelaten. En voor het geval de ongelukkige kijker vergeet dat het allemaal op een spelletje is gebaseerd, krijgen we bij een aantal zombie-executies exact gelijkende Sega-beelden te zien.

Aktiescènes: The Matrix. Check. Setting: Lucio Fulci's Zombie. Check. De rest: kut met peren. Dubbel-check.

Het tropische eiland is een filmlocatie aan de kust vlakbij het Canadese Vancouver. Daar is in zoverre iets mee mis, dat ik nog nooit een tropisch eiland met een kust met sparren heb gezien. Dat feest waar een van de knappe en stoere hoofdpersonen zoveel geld voor heeft moeten uitgeven lijkt niet meer dan een wat wild uitgevallen receptie voor intimi. De zombies blijken soldaten in het privélegertje van een wraakzuchtige Spaanse conquistador annex amateur-alchimist die iets op het eeuwige leven had gevonden. En zo kan ik nog wel een poosje doorgaan.

Ik hou het er maar op dat de filmtitel naar de kijker verwijst in plaats van naar het filmthema. Dat zou pas origineel zijn.


Beoordeling: 1.0 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (8):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb