Bestel de DVD bij ...
Koop House Of 1000 Corpses bij bol.comBestel de poster bij ...

Koop de House Of 1000 Corpses poster bij allposters.com
House Of 1000 Corpses
Genre:Indie, Slasher
Regisseur:Rob Zombie (Robert Cummings)
Jaar:2003
Taal:Engels
Speeltijd:88 minuten
Cast:Sid Haig , Bill Moseley , Sheri Moon , Karen Black , Chris Hardwick , Jennifer Jostyn


Amerikaans gorefestijn van metalmusicus annex cultregisseur Rob Zombie over een groepje rondreizende jongeren die op zoek zijn naar het geheim achter de legende rond Dr. Satan. Na het bezoek aan het etablissement van de grofgebekte clown Captain Spaulding - benzine, gebraden kip en een spookhuis - pikken ze de bevallige liftster Baby onderweg op en vinden ze aan de hand van haar aanwijzingen Dr. Satan's 'hangboom'. Vervolgens komen ze in handen van de psychotische familie van Baby, moeten ze vechten en rennen voor hun leven en ontdekken ze dat ze zeker niet de eersten waren die zo ongelukkig zijn geweest hier verzeild te geraken.

De filmthematiek is bekend van de klassieker Texas Chainsaw Massacre, en alle films die daarna op basis van dit gegeven al zijn gemaakt. Zombie probeert hier een nieuwe draai aan te geven door veel nadruk te leggen op sfeer, gruwel en (zwarte) humor, en de verhaalvertelling daar helemaal aan ondergeschikt te maken. Hij laat daarbij het anker met de bestaande werkelijkheid vrijwel helemaal drijven en creŽert zijn eigen fantasiewereld waarin de hoofdpersonen worden gemarteld en blootgesteld aan allerlei gruwelen. Je moet ervan houden, maar in filmtechnische zin is het knap gedaan. Belichting, camerawerk, maatvoering - het is allemaal dik in orde. Bovendien probeert Rob Zombie in ieder geval iets nieuws te doen en dat is in deze sombere Amerikaanse filmtijden van remakes en sequels op zichzelf al dapper. Hij slaagt hierin overigens maar ten dele omdat hij bij tijd en wijle tamelijk opzichtig leent uit het TCM-erfgoed.

Een dappere, opzienbare maar niet in alle opzichten geslaagde film die bovendien niet voor iedereen even vermakelijk zal zijn.


Beoordeling: 2.5 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (21):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb