Bestel de DVD bij ...

Koop Horror bij Amazon.co.uk
Horror
Genre:Arthouse, Experimenteel, Indie
Regisseur:Dante Tomaselli
Jaar:2002
Taal:Engels
Speeltijd:77 minuten
Cast:Kreskin , Lizzy Mahon , Danny Lopes , Vincent Lamberti , Christie Sanford , Jessica Pagan , Raine Brown , Kevin Kenny , Chris Farabaugh , Felissa Rose


Tweede horrorfilm van de jonge Amerikaanse regisseur en supertalent Dante Tomaselli. Het is een film waarvan de synopsis zich niet makkelijk laat samenvatten. Een jonge vrouw verwijdert feestverlichting van een besneeuwd huis terwijl ze wordt gadegeslagen door een zwarte geit. Ze brandt haar handen en probeert paniekerig het huis in te komen. Terwijl ze zenuwachtig aan de voordeur morrelt wordt ze ontvoert. Vier jongeren (met o.a. Danny Lopes, die de hoofdrol speelde in Tomaselli's eerste film Desecration) ontvluchten een gesloten ontwenningskliniek en gaan, bepakt en bezakte met dope, naar een merkwaardige dominee die de ontvoerder van de jonge vrouw Grace (Lizzy Mahon) blijkt te zijn. Grace wordt met drugs onder zeil gehouden maar vindt troost bij haar hypnotiserende grootvader (illusionist The Amazing Kreskin). Als de vier jongeren bij het huis aankomen ontwikkelt de film zich tot een gelaagde nachtmerrie met flashbacks, flashforwards en tal van metaforen zoals zombies, zwevende pompoenen, de telkens terugkerende geit, een sleutelbos, een 'morphend' schilderij en ga zo maar door. De film eindigt waar hij begon, bij wijze van (vicieuze) cirkel.

Het is in essentie een interaktieve film in die zin, dat er geen afgerond verhaal wordt verteld. De kijker maakt zelf het verhaal uit de beelden die hij ziet, en legt zelf de verbanden die nodig zijn om dat verhaal voor zichzelf 'rond' te maken. Dat maakt Horror niet tot een gemakkelijke kijkfilm. De film heeft meer gelijkenissen met de minder toegankelijke werken van regisseurs als David Lynch of David Cronenberg, waarbij Tomaselli zeer sterk beÔnvloed is door Dario Argento waar het zijn vormgeving en -beheersing betreft. Maar hij heeft daar bovenop ook nog eens heel nadrukkelijk iets onvervreemdbaar eigens.

Een piŤce de la rťsistance, zowel van de regisseur als voor de kijker.


Beoordeling: 3.5 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (7):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb