Gangsta's Hell
Regisseur:R. Kan Albay
Jaar:2007
Taal:Engels
Speeltijd:90 minuten
Cast:Brahm Shah Mo Mo, Jamal Cash, Atila Öz , Tatar Cahit, Sam El Riff, Alexander Lemmens, Harun Koc, Tahir Dilek, R. Kan Albay


R. Kan Albay’s Gangsta’s Hell is een heel onbekende horrorfilm en de reden daarvoor moet u vooral niet te ver zoeken: het is namelijk een enthousiaste poging vanwege een onbekende Belgische regisseur om een vermakelijke grindhousefilm met veel verwijzingen naar genreheiligen Quentin Tarantino en Roberto Rodriguez te maken.

Het mag misschien vrij gemakkelijk lijken om een film in de geest van Quentin Tarantino en Roberto Rodriguez te maken, maar eigenlijk is het dat niet. De Duitser Olaf Ittenbach slaagde er bijvoorbeeld in om Legion Of The Dead - ondanks een iets groter budget - met teveel flauwe humor om zeep te helpen. Wat dat betreft, verdient de Antwerpse regisseur van Turkse origine Kan Albay meer pluimen: met nog minder middelen, maar niettemin een essentiële dosis professioneel inzicht, heeft hij van Gangsta’s Hell een interessant low budget horrorfilmpje weten te maken.

Dat Turken van nature reeds vaak het uiterlijk hebben van Italiaanse gangsters, is hem niet ontgaan en de gangstertypes zijn bijgevolg even geloofwaardig als grappig: met een Vincent Vega-lookalike en een rapper met een veel te grote gouden ketting is er geen gebrek aan vettige karikaturen. En wij u hoeven de humor achter een eenzame uitbater van een boscafé met een keukenshort met daarop de nederlandstalige woorden “Ligt die van jou ook zo goed in de hand?” eveneens niet uit te leggen. Dat het hier om subtiele en niet te vet uitgesmeerde humor (het is immers een engelstalige film) gaat, houdt de humor fijn en zorgt ervoor dat de grapjes nooit gaan irriteren.

Maar Kan Albay vertoont eveneens in zijn filmtechnieken de nodige handigheid: met krakende lijnen over het scherm, wazige beelden, hier en daar eens enkele zwart-wit-beelden en nog meer effecten onderbouwt hij zijn droge filmstijl uitstekend. Net zoals met een fijne soundtrack, waarin blues, techno en echte filmmuziek elkaar afwisselen. Dat draagt er toe bij dat het splatterige einde van de film wel werkt: nadat de film rustig op gang is gekomen en de eerste zombie heeft toegeslagen, wordt de gore alleen nog maar feller en feller, en dat is waar je als Tarantino- of Rodriguez-fan na een hoop zinloos geweld uiteindelijk op zit te wachten.

Dat Gangsta’s Hell een low budget-film is, is zowat het enige wat op het filmpje aan te merken valt. Er zit haar op het Engels, de belichting is soms slecht en de wondes van de zombies vragen een beetje verbeelding van de kijker omdat ze niet realistisch genoeg zijn om het publiek te shockeren. Toch bestaat er geen twijfel over dat een echte horrorliefhebber plezier uit het filmpje kan halen en dat Kan Albay met een groter budget waarschijnlijk eveneens grotere films kan maken.


Beoordeling: 1.5 (?)
Recensent: Giallolover
Links:  Bekijk Trailer  

Beoordeling bezoekers (8):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb