Reazione a catena
Genre:Slasher
Regisseur:Mario Bava
Scenario:Franco Barberi, Mario Bava, Filippo Ottoni, Dardano Sacchetti, Giuseppe Zaccariello
Jaar:1971
Taal:Italiaans
Speeltijd:84 minuten
Cast:Claudine Auger, Luigi Pistilli, Claudio Camaso, Anna Maria Rosati, Chris Avram, Leopoldo Trieste


Bay of Blood, ook wel Twitch of the Death Nerve genoemd, is een slasher film van Mario Bava. Het is niet moeilijk te zien dat veel van Friday the 13th is geÔnspireerd door (of zelfs rechtstreeks gekopiŽerd van) deze film uit 1971.

Maar we hebben het hier wel over Mario Bava. Een van de grote Italiaanse horrorregisseurs, oorspronkelijk opgeleid als schilder. De film ziet er visueel dan ook mooi uit zoals we gewend zijn van Bava.

In het verhaal wordt een gravin vermoord door haar man, kort daarop wordt haar man vermoord door een onbekende. De strijd om haar erfenis, de baai, brandt los. Een gewetenloze groep mensen staat elkaar naar het leven om de baai in handen te krijgen.

Aan het einde hebben we een respectabele bodycount van 13 mensen, omgebracht met messen, bijlen, scharen, telefoonsnoeren, speren en zelfs (hoe verzinnen ze het) een dubbelloops jachtgeweer.

IngrediŽnten, zoals die sinds F13 normaal werden voor de slasher film, zijn hier bijna allemaal al aanwezig. We hebben oversekste tieners die hun einde tijdens de daad ontmoeten, full frontal nudity en naaktzwemmen, killer PoV, red herrings, etcetera. Het enige wat ontbreekt is een gemaskerde moordenaar die niet stuk te krijgen is en de "final girl", want in deze film is niemand een held en iedereen jaagt op iedereen.

Dat is tegelijk ook een nadeel van deze film. Er is geen personage waarvan je echt wilt dat die het overleeft. De personages zijn ťťndimensionaal en vrij gewetenloos. Ze worden enkel en alleen door hebzucht gedreven. Maar bij Bava gaat het om de mooie plaatjes. Verwacht dus geen film waarbij je opgaat in het verhaal en meeleeft met de personages. Verwacht wel een heel mooi uitziende slasher film die geen trage momenten kent, een acceptabele hoeveelheid gore heeft en die bijna 10 jaar voor F13 werd gemaakt. Een klassieker!


Beoordeling: 3.0 (?)
Recensent: PaulMesken
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (10):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb