Halloween
Genre:Slasher
Regisseur:Rob Zombie
Scenario:John Carpenter, Debra Hill, Rob Zombie
Jaar:2007
Taal:Engels
Speeltijd:121 minuten
Cast:Malcolm McDowell, Tyler Mane, Scout taylor-Compton, Brad Dourif, Danielle Harris, Hanna Hall, Daeg Faerch, Kristina Klebe, Danny Trejo, Ken Foree, Udo Kier, Sid Haig, Daryl Saba, Daniel Roebuck, Richard Lynch, William Forsythe


Om voor de zoveelste keer op rij de avond voor allerheiligen te Haddonfields door Michel Myers te laten verpesten moet ook voor director Rob Zombie te veel zijn geweest. Toch blijft Halloween, wat in 1978 Jamie-lee Curtis haar doorbraak op het witte doek gaf, aanleiding voor een vervolg. Dit vervolg is met name interessant omdat we aanschuiven aan de ontbijttafel bij een tienjarige Micheal Myers en we opnieuw kunnen aanschouwen hoe deze jongen zijn moordtalent is aangeleerd.

Acteerkanon Malcolm McDowell is niet veel te zien in het horror genre, misschien om een reden, want zijn rol als Dr. Samuel Loomis komt wel goed uit de verf maar is voor hem onder de maat. Wel past Daeg Faerch (Myers op tienjarige leeftijd) de rol van geboren psychopaat. Over het algemeen is de cast wel in orde, de film geeft ook nergens de indruk dat er in het budget is gesneden en het resultaat is dan ook in een smakelijke remake. Dit is echter ook meteen het enige waarin ze het origineel weten te overtreffen.

Lampkin Lane 43, Haddonfields, 1963; de tien jaar oude Michael Myers wordt door zijn vader geestelijk kapot gemaakt en besluit zijn gehele familie, behalve zijn éénjarige zusje Lauri, uit te moorden. Deze gebeurtenissen zullen het stadje 16 jaar later geheel in de greep houden wanneer de in het Smith's Grove instituut opgenomen Micheal Myers weet te ontsnappen. Dr. Samuel Loomis is de enige persoon die de werkelijke aard van dit monster weet in te schatten, maar zal hij in staat zijn om enige schade te beperken?


Beoordeling: 2.0 (?)
Recensent: BartDriehuis
Links:  Officiële website  IMDB  Bekijk Trailer  

Beoordeling bezoekers (16):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


Zie ook:Halloween (1978)
Halloween 4: The Return of Michael Myers (1988)
Halloween 5 (1989)
Halloween H20: 20 Years Later (1998)
Halloween II (1981)
Halloween III: Season of the Witch (1982)
Halloween: Resurrection (2002)
Halloween: The Curse of Michael Myers (1995)

recensies
over horrorweb