Heebie Jeebies
Regisseur:Doug Evans, Michael Hawkins-Burgos
Scenario:Doug Evans, J.J. Shebesta
Jaar:2005
Taal:Engels
Speeltijd:90 minuten
Cast:Alex Balestreri, Deb Billing, Amy Booth, Fermin D. Burgos, Doug Evans, Amy Geyser


Cassandra droomde ooit over de dood van haar moeder. Die droom is echter werkelijkheid geworden. Nu keren de boze dromen terug, waarin een aantal schoolvrienden de hoofdrol spelen. In een wanhopige poging om hen te beschermen, nodigt ze hen uit voor een reünie in een hutje in de bossen. Nadat ze allen zijn aangekomen beginnen haar vrienden op een pijnlijke manier één voor één te sterven, en niet op de manier zoals Cassandra het had gedroomd.

Over deze lowbudget slasher valt weinig positiefs te zeggen. Het verhaaltje is er een zoals er al zovele zijn gemaakt. Een afgelegen hutje, er vindt een reünie plaats en dan begint een gek de aanwezige jongeren uit te moorden. De muziek is slecht, de dialogen zijn belachelijk en de acteurs zijn slecht. De zwakste acteerprestatie komt van de hoofdpersoon (Cassandra). Na enkele minuten begon ik dat mens al te haten. De film bestaat grotendeels uit flashbacks waarin we zien wat ze nu juist heeft gedroomd. De dromen sloegen helemaal op niets en zijn ronduit belachelijk. Er is wel wat gore, maar uiteraard duidelijk van een laag niveau. De film duurt 88 minuten en dat is al veel te lang. Het saaie begin en middenstuk worden dan wel gevolgd door een actiever en bloederiger einde, maar dat kan de film echt niet redden. Van waar de titel Heebie Jeebies komt blijft voor mij trouwens ook een groot vraagteken.

Het is dus duidelijk dat de echte horrorfan niet blij kan worden van deze film. In het horrorgenre zie je vaak films met derderangs acteurs, idiote verhaaltjes, belachelijke effecten en vaak kan dat ook zijn charmes hebben of (on)bedoeld grappig zijn. Dat is hier dus echt niet het geval. Je kan je kostbare tijd best elders spenderen. De tagline zegt “Scarier than Hell!" en ik zeg “Go to Hell!” met deze film.


Beoordeling: 0.5 (?)
Recensent: SheriffHoyt
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (2):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb