Autopsy
(Macchie solari)
Regisseur:Armando Crispino
Scenario:Lucio Battistrada, Armando Crispino
Jaar:1975
Taal:Italiaans
Speeltijd:85 minuten
Cast:Mimsy Farmer, Barry Primus, Ray Lovelock, Carlo Cattaneo, Angela Goodwin, Gaby Wagner


Er worden een reeks vreemde en gewelddadige zelfmoorden gepleegd in Rome. Een jonge studente pathologie, Simona Sana, begint een onderzoek waarna blijkt dat de zelfmoorden te wijten zijn aan hevige zonnestraling. Wanneer op een bepaald moment het lijk wordt binnengebracht van een jonge vrouw, begint Simona geleidelijk aan te twijfelen aan haar theorie. Simona krijgt bij haar onderzoek naar de oorzaak van deze zelfmoord de hulp van een priester, Paul Lenox, die zegt dat deze vrouw zijn zuster was. Hij beweert dat ze geen zelfmoord heeft gepleegd, maar dat ze werd vermoord. Samen gaan ze verder op onderzoek en komen steeds dichter bij de oplossing van het mysterie.

Autopsy dateert uit een periode dat het genre "Giallo” zeer populair was in Italië. In die tijd waagden heel wat Italiaanse regisseurs het om zo’n film te maken. Autopsy (Macchie solari) dateert uit 1973 en werd geregisseerd door Armando Crispino. De film begint met het tonen van een aantal mensen die op een vreemde wijze zelfmoord plegen. In tegenstelling tot andere Gialli zien we hier de moorden niet gebeuren. In andere films uit dit genre is het vaak zo dat je als kijker de zwarte lederen handschoenen ziet van de moordenaar voordat en/of nadat hij heeft toegeslagen. Dat is bij Autopsy niet het geval. Het aantal moorden is in deze film ook beperkt.

In de hoofdrollen vinden we Mimsy Farmer (Simona Sana) en Barry Primus (Paul Lenox) terug. Zowel Farmer als Primus spelen hun rol uitstekend. Eigenlijk geldt dat voor de volledige cast. Het verhaal op zich komt soms een beetje complex over, je kan je aandacht best niet laten verslappen als je de film bekijkt. De sfeer van een echte Giallo is in de film beperkt aanwezig, naar mijn mening. Er zitten echter wel een aantal erg sfeervolle scènes in (bv. de scène in het museum). De oplossing van het mysterie volgt uiteraard aan het einde van de film. De hoeveelheid gore is beperkt en er zitten een aantal stijlvolle seksscènes in. De score van de film is van Ennio Morricone, een bekende naam uit de Italiaanse filmwereld.

De film werd in de USA ook gepromoot onder de titel “The Victim”.

Autopsy is een stijlvolle Giallo met een aantal bovennatuurlijke toevoegingen (zonnestraling) die snel begint met een reeks zelfmoorden, daarna een beetje traag vooruitgaat om vervolgens op het einde weer los te barsten. Het plot is vrij ingewikkeld, complex en vraagt de nodige aandacht van de kijker.


Beoordeling: 3.0 (?)
Recensent: SheriffHoyt
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (4):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb