Dark Ride
Genre:Slasher
Regisseur:Craig Singer
Scenario:Robert Dean Klein, Craig Singer
Jaar:2006
Taal:Engels
Speeltijd:94 minuten
Cast:Jamie-Lynn DiScala, Patrick Renna, David Clayton Rogers, Alex Solowitz, Andrea Bogart, Jennifer Tisdale


Een aantal studenten besluit tijdens een roadtrip te overnachten in een pas weer geopende "Dark Ride", wat wij hier kennen als het spookhuis op de kermis. Uiteraard is deze attractie op een verlaten amusementspark niet voor niets pas na 20 jaar heropend; er is 20 jaar eerder op gruwelijke wijze een tweeling afgeslacht. Als je oplet bij de introductie van de film en de daar vertoonde krantenknipsels leest merk je al gauw op dat er een psychopaat rondwaarde die dood en verderf zaaide. De psycho is niet op de electrische stoel beland maar in een inrichting gestopt en, uiteraard, precies op de avond dat de jongelui in het spookhuis overnachten ontsnapt nadat hij twee bewaarders om zeep heeft geholpen.

De Dark Ride wordt in werking gezet (probeer dit maar eens in real life bij kermisvolk en je maakt pas echt een bloedbad mee) en de kinderen maken elkaar lekker aan het schrikken. De moordenaar, met kindermaskertje en al, sloft dan al lang en breed tussen de sets door die variëren van Jack the Ripper tot aan halloween, poppen, maskers, afgehakte ledematen en plots opfladderende vampieren. Werkelijk alle horrorclichés worden misbruikt en gerecycled om dit staaltje van dertien in een dozijnfilms mog enige jeu mee te geven. Maar tevergeefs.

Voor de karakters van de hoofdrolspelers (die op het toppunt van hun loopbaan rolletjes hebben gehad in bijvoorbeeld CSI) is geen enkele sympathie op te brengen. Zodra de moordenaar in beeld komt hoop je bijna dat hij de stuk voor stuk mateloos irritante jongens en meisjes eerst goed martelt en dan langzaam de strot dichtknijpt. Het acteerwerk is bijzonder matig wat in dit genre niet zo erg hoeft te zijn maar ook het verhaal en de setting zijn slap en ongeïnspireerd. De finale is net zo verassend als kerstmis; je ziet het maanden van tevoren al aankomen. Een van de studentenboefjes heeft het zooitje gepland en is ook weer familie van de killer. Sympathie opbrengen voor deze boeiende verhaallijn is er dan al niet meer bij en gapend wacht je de aftiteling af.

Is er werkelijk niets te beleven aan deze film? Nou, ok, er is een scène waarbij "giving head" heel letterlijk wordt uitgebeeld. Dat was wel even leuk. Verder is het voer voor 13-jarige meisjes die geen griezelfilms gewend zijn en die in een lamlendige darkride al bang worden.


Beoordeling: 1.5 (?)
Recensent: Pornstar
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (9):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


Zie ook:The Abandoned (2006)
The Gravedancers (2005)
The Hamiltons (2006)
Penny Dreadful (2006)
Reincarnation (2005)
Unrest (2006)
Wicked Little Things (2006)

recensies
over horrorweb