Bestel de DVD bij ...
Koop Final Destination 2 bij bol.com
Final Destination 2
Genre:Bovennatuurlijk
Regisseur:David R. Ellis
Jaar:2003
Taal:Engels
Speeltijd:90 minuten
Cast:A.J. Cook , Ali Larter , Tony Todd


Enerverend vervolg uit 2002 op het succesvolle Final Destination over een opgeschoten meid die in de cruiser van pa op vakantie gaat. Terwijl ze voor een stoplicht wacht krijgt ze in een angstaanval een visioen van een enorme en rampzalige kettingbotsing. In paniek zet ze de weg af waarna in de verte de ramp zich conform het visoen voltrekt. Hierna wordt de thematiek van het origineel hervat, en achtervolgt de dood de ontsnapte overlevers.

FD2 is meer horror dan de eerste FD, de speciale effecten zijn spectaculairder en de zich wrekende dood doet zijn invloed in veel sterkere mate gelden dan voorheen, toen het er allemaal nog een stuk noodlottiger uitzag. Hier grijpt de dood nadrukkelijk aktief in de gang der zaken in en dit neemt iets weg van de mooie geladen spanning die de eerste editie opleverde.

Deze film bevat de met afstand spectaculairste verkeersramp ooit vertoond - met inbegrip van Matrix Reloaded, een prachtige cameo van horror-coryfee Tony Todd en een redelijk intelligente plotverknoping met FD1.

Zonder de voorganger te overtreffen, is deze film als opvolger veel beter dan het gemiddelde prutswerk dat een opvolger van een goede film meestal oplevert. Alleen al daarom is dit een geslaagde en lovenswaardige film.


Beoordeling: 3.0 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (18):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


Zie ook:Final Destination (2000)
Final Destination 3 (2006)

recensies
over horrorweb