Bestel de DVD bij ...
Koop Final Destination bij bol.com
Final Destination
Genre:Bovennatuurlijk
Regisseur:James Wong
Jaar:2000
Taal:Engels
Speeltijd:98 minuten
Cast:Devon Sawa , Ali Larter , Tony Todd , Brendan Fehr


Horror-thriller van X-Files regisseur Jimmy Wong over een puberende scholier die met de klas naar Parijs gaat, vlak voor vertrek vliegangstvisioenen krijgt, helemaal daarvan uit de fontenel gaat en samen met nog 7 trammelantschoppers uit het vliegtuig wordt gezet. Kort na vertrek verongelukt het vliegtuig overeenkomstig het visioen en krijgen de achterblijvers niet alleen een argwanende FBI, maar ook de wraakzuchtige dood achter zich aan die deze ontsnapping er niet zomaar bij wil laten zitten.

Hoewel de film een tamelijke 'teen horror' sfeer draagt weet Wong alleen de goede aspecten daaruit vast te houden zonder daarbij in Scream-achtige clichés te vervallen. En hoewel het verhaalsgegeven niet bijster geloofwaardig is (waarom krijgt niet iedereen gewoon een hartstilstand?) heeft de film dermate veel intrinsieke kwaliteit dat het toch een boeiend en bij wijle erg spannend schouwspel oplevert. Ali Larter schittert als de mediale sleutelfiguur Clear Rivers, die tevens de redelijk intelligente aansluiting naar David R. Ellis' vervolg oplevert.

Dikke aanrader voor wie even anderhalf uur wil 'crashen' op een regenachtige zondagnamiddag. Wie daarmee iets eerder begint kan dan aansluitend de prima opvolger Final Destination 2 gaan zien.


Beoordeling: 3.0 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (21):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


Zie ook:Final Destination 2 (2003)
Final Destination 3 (2006)

recensies
over horrorweb