Rabid Grannies
(Mémés cannibales, Les)
Genre:Komedie, Splatter
Regisseur:Emmanuel Kervyn
Scenario:Emmanuel Kervyn
Jaar:1988
Taal:Frans
Speeltijd:90 minuten
Cast:Catherine Aymerie, Caroline Braeckman, Richard Cotica, Danielle Daven, Patricia Davia, Robert Du Bois


Rabid Grannies vertelt het verhaal van twee oude vrouwtjes die een verjaardagsfeestje houden op hun kasteel. De hele familie is uitgenodigd en aanwezig, alleen omdat ze een zo groot mogelijk deel van de erfenis van de gootmoeders willen bemachtigen. Enkel Christopher, het zwarte schaap van de familie is niet uitgenodigd. Hij laat wel een geschenk afgeven. Wanneer de oudjes hun geschenkjes openmaken, blijkt dat in dat van Christopher een mooi antiek kistje zit. Terwijl de familieleden vrolijk zingen voor de verjaardag van de oudjes komt er een soort grijze rook vrij uit het kistje, waardoor beide oudjes plots in demonen veranderen. De grannies zullen niet rusten voor ze alle familieleden te grazen hebben genomen.

Rabid Grannies is een release van het (meestal niet in positieve zin) befaamde Troma Team (o.a. ook Mother's Day, The Toxic Avenger, Monster in the Closet, Redneck Zombies, enz.). De film is van de Belgische regisseur Emmanuel Kervyn en werd gefilmd in België, Frankrijk en Nederland. De locatie is een sfeervol oud kasteel. De film moet het niet hebben van de acteerprestaties, maar wel van de gore. De acteurprestaties zijn niet best, met als dieptepunt de actrice die de meid speelt. De gore daarentegen is prima te pruimen. De transformatie is leuk gedaan met nagels die groeien en een kop die opensplijt, en ook de moorden zijn op zeer originele en vaak gore manieren tot stand gebracht. Wie verwacht dat men in een lowbudgetfilm van dit kaliber speciale effecten van een hoog niveau te zien krijgt, is echter aan het verkeerde adres. Maar het is al bij al goed gedaan.

Aangezien de grootmoeders getransformeerd zijn tot demonen, moesten de acteurs die de hen spelen een hele dag rondlopen met latex op hun gezicht. Daarom werd besloten om in die scènes de twee oude dames te vervangen door twee jongere dames, aangezien de oudjes niet een ganse dag konden rondlopen met een rubber masker. De familie bestaat uit bizarre figuren zoals o.a. een lesbisch koppel, een priester, een condoomfabrikant en een wapenleverancier. In de film werd oorspronkelijk Frans gesproken maar door de dubbing lijkt het alsof het een Britse film is.

Rabid Grannies is vermakelijk, rijk aan gore en soms ook erg origineel. Wie van horrorkomedies zoals Bad Taste en Braindead houdt, zal deze film ongetwijfeld leuk vinden. Wie echter houdt van serieuze acteerprestaties, dure effecten en een ingewikkelde verhaallijn kan deze film maar beter links laten liggen. De trailer van Rabid Grannies is overigens te bekijken op de tweede dvd van 'Nacht van de Wansmaak'. Je kunt ook Troma bezoeken voor meer info over deze film of de andere Tromateam producties.


Beoordeling: 3.0 (?)
Recensent: SheriffHoyt
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (8):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb