Prison
Genre:Bovennatuurlijk, Revenge movie
Regisseur:Renny Harlin
Scenario:Irwin Yablans, C. Courtney Joyner
Jaar:1988
Taal:Engels
Speeltijd:102 minuten
Cast:Viggo Mortensen, Chelsea Field, Lane Smith, Lincoln Kilpatrick


In 1956 wordt in de Creedmore gevangenis de laatste ter dood veroordeelde gevangene terechtgesteld. De gevangene, Charlie Forsythe, was echter onschuldig en werd onterecht veroordeeld tot de doodstraf. Forsythe zou een celgenoot hebben vermoord. Ethan Sharpe, de gevangenbewaarder, bekijkt de executie emotieloos. Een paar maanden later sluit de Creedmore gevangenis de poorten voorgoed. In 1988 wil de regering omwille van plaatsgebrek Creedmore heropenen en Ethan Sharpe wordt weer tot directeur benoemd. Het duurt niet lang voor het gevangenisleven verstoord wordt door een aantal vreemde ongevallen met dodelijke afloop. Burke, een van de gevangenen, gaat samen met regeringsbeambte Katherine Walker op onderzoek. Charlie Forsythe is blijkbaar terug om wraak te nemen.

De film dateert uit 1988 en werd geregisseerd door Renny Harlin (Nightmare on Elm Street 4, Deep Blue Sea, Exorcist: The Beginning). De rol van Burke wordt neergezet door niemand minder dan Viggo Mortensen. De film werd opgenomen in een echte gevangenis en dit is echt een locatie die iets toevoegt aan de film. De oude, verrotte en donkere gevangenis zorgt voor een heel apart en akelig sfeertje. Forsythe verplaatst zich door middel van helblauw licht dat elektrisch geladen is. Op sommige momenten vliegen de bliksemschichten door de gavangenis. De moorden in de film zijn goed uitgevoerd en de gore is van een redelijk tot goed niveau. Vooral een ongeval met prikkeldraad zal de meeste kijkers wel bijblijven. Ethan Sharpe, de gevangenbewaarder, is een harde en sadistische man die geen tegenspraak duldt. De film loopt naar het einde toe stilaan naar een climax, die de uiteindelijke confrontatie vormt tussen Forsythe en Sharpe. De acteerprestaties variŽren van zwak (Chelsea Field) tot goed (Viggo Mortensen, Lane Smith).

Prison is een vermakelijke horrorfilm die tot op de dag van vandaag ondergewaardeerd is gebleven. De film verveelt niet, de locatie is goed en de speciale effecten prima. Prison is het dus wel waard om een keertje te bekijken.


Beoordeling: 3.0 (?)
Recensent: SheriffHoyt
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (5):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb