Bestel de DVD bij ...

Koop Event Horizon bij Amazon.co.uk
Event Horizon
Genre:Psychologisch, Science fiction
Regisseur:Paul W.S. Anderson
Jaar:1997
Taal:Engels
Speeltijd:96 minuten
Cast:Sam Neill , Laurence Fishburne , Sean Pertwee


Sam Neill schittert als de architect van een ruimteschip met kwantumaandrijving dat spoorloos is verdwenen. Hij moet het schip opsnorren en wordt daarin bijgestaan door de standaard toegewijde vrijbuiterbemanning die je als filmkijker wel vaker aantreft in sci-fi ruimtevaartuigen. Als het schip eenmaal is gevonden blijkt er meer mis te zijn gegaan dan iedereen voor mogelijk had kunnen houden.

In het jaar 2047 vetrekt het ruimte-rescueschip Lewis & Clark onder bevel van kapitein Miller vertrekt op een geheime missie richting Neptunus. Onder de bemaning bevindt zich dokter Weir die tijdens een briefing de bemanning op de hoogte brengt van wat een reddingsoperatie blijkt te zijn: het bergen van het ruimteschip Event Horizon. Dat schip is gebouwd door Weir en beschikt over het vermogen om een dimensionale poort te openen waardoorheen het zich moeiteloos kan verplaatsen van het ene punt in de ruimte naar het andere. Vanaf het eerste moment dat men voet aan boord de Event Horizon zet wordt echter duidelijk dat iets grondig mis is, en stukje bij beetje komt de ware toedracht aan de oppervlakte, alsook de bestemming van het ruimteschip. Wanneer dan ook nog een explosie plaatsvindt aan boord de Lewis & Clark, en iedereen naar de Event Horizon moet worden geŽvacueerd, begint de bemanning aan een zenuwslopende race om te overleven.

Regisseur Paul W.S. Anderson weet in deze film perfect het snijvlak te vinden tussen science fiction en horror, en brengt een zeer beklemmend en onderhoudend spektakel dat nergens echt uit de bocht vliegt. Natuurlijk leent de film van alles en nog wat uit eerdere films (met name uit Alien, maar ook uit Clive Barker's Hellraiser) maar dat mag de kijkpret niet deren. Het is een zeer geslaagde film met enkele mooi uitgewerkte camerashots. Ook het verhaal is goed uitgewerkt en gaat voor de verandering eens niet over extreem vijandige aliens die de mensheid willen uitroeien. De film beschikt over een sterke cast, waarbij vooral de onderlinge conflicten tussen kapitein Miller (met als prioriteit de veiligheid van zijn bemanning) en dokter Weir (die te allen tijde zijn schip wil beschermen) sterk worden vertolkt. Deze film lijkt een must voor de liefhebbers van het horror/SF gerne en een welkome afwisseling voor elke andere horrorliefhebber.


Beoordeling: 3.0 (?)
Recensent: Snake
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (20):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb