Scarred
Genre:Indie, Slasher, Splatter
Regisseur:Jon Hoffman, Dave Rock
Scenario:Jon Hoffman, Dave Rock
Jaar:2005
Taal:Engels
Speeltijd:87 minuten
Cast:Julian Berlin, Charity Shea, George Williams, David Austin, Maxine Bahns


In de Verenigde Staten had men eens een spoofserie, Mystery Science Theater 3000 getiteld. Dit had iets weg van wat Beavis & Butthead op MTV ooit deden met videoclips, alleen MST3k deed iets dergelijks met speelfilms. De TV-serie kreeg een dermate fanatieke aanhang, al was dit voornamelijk van het cultgetinte soort, dat men er een bioscoopfilm van maakte. Voor wie zich enigszins kan voorstellen hoe MST3k eruit moet hebben gezien: Scarred is de perfecte spoof daarvoor.

Een overenthousiaste en kampeerlustige pater familias met nieuwe goedbedoelende vlam en een trio onwillige tienerkinders gaan kamperen. 's-Avonds aan de barbecue vertelt de aangewaaide boswachter een luguber verhaal, een plaatselijke legende over een misvormd meisje dat was geboren uit overspel en door haar wrede vader op gruwelijke wijze van haar gezicht was ontdaan. Volgens de legende waart zij nog steeds rond, op zoek naar een vervangend gezicht, bij voorkeur herkomstig van een schone deerne. Het was maar een legende, maar het hitsige gezelschap heeft voldoende hormonen meegenomen om de legende alsnog tot actualiteit te verheffen.

Dit afgesleten verhaal vormt de basis van een weinig spannende low-budget videofilm met matig acteerwerk, slordige cinematografie en een in al zijn eenvoud toch nog warrige beeldvertelling. Is er dan niets goed aan de film? Jawel, er valt wel te lachen want als camp werkt het wonderwel best aardig. De gore is, hoewel verre van perfect, binnen de context van de film aanvaardbaar en de dialogen zijn soms zo melig dat men er soms wel tenminste om moet grinniken, al is dat vaak tegen beter weten in en niet zelden uit plaatsvervangende gêne.

Wie zich eens een met vrienden in een MST3k of Beavis & Butthead mime wil uitleven kan zich met deze film helemaal laten gaan. De beukende metalcore van de band Nora krijgt men, voor wie daarvan houdt, erbij om de feestvreugde nog verder te vergroten.


Beoordeling: 1.5 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  Bekijk Trailer  

Beoordeling bezoekers (2):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb