The Diary of Ellen Rimbauer
Genre:Drama, Psychologisch, Televisiefilm
Regisseur:Craig R. Baxley
Scenario:Stephen King , Ridley Pearson
Jaar:2003
Taal:Engels
Speeltijd:88 minuten
Cast:Lisa Brenner, Steven Brand, Kate Burton, Tsidii Leloka, Brad Greenquist


Bouw me tot aan de hemel en het leven kent geen einde. Seattle, 1910. John Rimbauer, een welgestelde oliemagnaat, is gestart met de bouw van een landgoed dat hij steen voor steen laat overkomen uit Engeland. Tijdens de bouw doet hij een huwelijksaanzoek aan de mooie Ellen Gilcrest, die vol overgave ja antwoordt aan haar droomprins. Wanneer beiden echter op huwelijksreis zijn komen al snel het vreemde gedrag en de onbevredigbare lusten van John boven. Terug in Seattle betrekken beiden het pas afgewerkte landhuis Rose Red, samen met hun personeel en de zwarte Sukeena, die is meegenomen uit Afrika om persoonlijke bediende van Ellen te worden. Doch reeds bij het inhuldigingsbal hebben de eerste mysterieuze voorvallen plaats en steken ook meteen de eerste geruchten de kop op al zou het huis gebouwd zijn op een oude begraafplaats.

Als Ellen enige tijd later zwanger wordt neemt de hartstocht van John af en viert deze zijn lusten bot op andere vrouwen. Wanneer Ellen haar vriendin Fanny confronteert met de feiten wil deze van geen wijken weten, tot ze eensklaps verdwijnt voor de ogen van Ellen en diens verbijsterde vriendin. Niet wetend hoe dit alles te verklaren gaat de vrouw des huizes te rade bij een medium, maar nog voor er antwoorden worden gevonden treedt de bevalling in en geeft Ellen op miraculeuze wijze het leven aan een zoon. Als er echter nog meer personen verdwijnen besluiten Ellen en Sukeena op onderzoek uit te gaan en treffen zij een verborgen kamer aan die is ingericht naar de wensen van John's perverse geest. Ellen keert, tegen de wil van haar man in, terug naar het medium en er wordt een sessie gehouden in het landhuis. Aan de hand van deze sessie wordt snel duidelijk dat het gebouw meer is dan een huis, en dat het ook een duidelijke boodschap heeft aan Ellen.

Het wordt voor haar snel duidelijk dat zij haar wensen niet kan uitvoeren zonder de financiŽle steun van haar man, wat hem weer in de positie plaatst dat hij zijn wil onbeperkt kan opdringen aan haar, waar en wanneer hij ook maar wil. Naarmate de tijd verstrijkt wordt ook hun dochter April geboren. Als blijkt dat deze echter een afwijking aan de arm bezit is dit reden genoeg voor John om zich totaal van zijn dochter te distantiŽren, wat niet bepaald naar de zin is van Ellen. Als Rose Red zich dan ook nog tegen haar begint te keren komt zij tot het besef dat zij enkele harde keuzes zal moeten maken.

In The Diary of Ellen Rimbauer neemt het duo Craig R. Baxley en Stephen King ons mee in de tijd van het ontstaan van het landhuis Rose Red, naar de gelijknamige produktie waarvoor zij een jaar eerder instonden. Deze film is geen 100% horrorproduktie, maar is meer een griezeverhaal dat het moet hebben van sfeer en inhoud. Wanneer je weet dat het verhaal van de hand is van ene mijnheer King weet je natuurlijk al dat je goed zit, al is het nu niet zijn sterkste verfilming. De acteerprestaties zijn zeer goed, met als uitschieter Steven Brand als de perverse machtsmisbruikende oliemiljonair. Ook de sfeer rond het verhaal zit goed en het verhaal zelf wordt goed overgebracht en blijft boeien tot het einde met de bijhorende ontknoping. En toch ontbreekt deze film dat tikkeltje extra wat je van een film verwacht waneer je de naam Stephen King op het hoesje ziet opduiken. Men kan dus stellen dat The Diary of Ellen Rimbauer zeker een geslaagde produktie te noemen is, maar net niet heeft wat It, Cujo of Children of the Corn wel hadden. Al blijft het wel degelijk een aanrader.


Beoordeling: 3.0 (?)
Recensent: Snake
Links:  IMDB  Bekijk Trailer  

Beoordeling bezoekers (14):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb