Bestel de DVD bij ...

Koop Don't Look Now bij Amazon.co.uk
Don't Look Now
Genre:Drama, Thriller
Regisseur:Nicolas Roeg
Jaar:1973
Taal:Engels
Speeltijd:110 minuten
Cast:Julie Christie , Donald Sutherland , Hilary Mason


Verfilming van het verhaal van Daphne Du Maurier over een gehuwd stel (Donald Sutherland en Julie Christie) dat, om de verdrinkingsdood van hun dochtertje te vergeten, in Venetië is gaan wonen. Ze ontmoeten daar een oude, merkwaardige, blinde maar helderziende vrouw die hen boodschappen van 'gene zijde' doorgeeft. Hun wereld valt vervolgens langzaam maar zeker uit elkaar als ze visioenen van hun dochtertje krijgen, en niets is meer wat het lijkt te zijn.

De film zit vol symboliek en heeft bovendien een meervoudig gelaagde plot, waardoor het een soort David Lynch-film avant-la-lettre lijkt. De scène waarin het personage van Sutherland zijn verdronken dochtertje uit het water vist is memorabel en behoort zonder twijfel tot de aangrijpenste scènes ooit verfilmd. De film zit verder ook prima in elkaar en is bovendien prachtig en messcherp op celluloid vastgelegd. De Studio Canal DVD transfer is kristalhelder en adembenemend mooi. Ondanks de leeftijd van de film is er geen enkel vlokje sneeuw op te bekennen.

De soudtrack is daarentegen abominabel, de dialogen zijn vaak nauwelijks te verstaan, en de score vervormt vreselijk, met name in de wat luidere passages. Uiteindelijk vernauwt de filmplot zich echter tot een giallo wat, hoewel als zodanig geen discontinuïteit in de film, een wenkbrauw doet optrekken.

Mooie, aangrijpende en spannende film, die niettemin enigszins bevreemdt.


Beoordeling: 2.5 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (8):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb