Room 6
Genre:Bovennatuurlijk, Psychologisch
Regisseur:Michael Hurst
Scenario:Mark A. Altman, Michael Hurst
Jaar:2006
Taal:Engels
Speeltijd:93 minuten
Cast:Christine Taylor, Jerry O'Connell, Shane Brolly


Amy (Christine Taylor) heeft al tijden last van nachtmerries. Telkens speelt die nachtmerrie zich af in het ziekenhuis waar ze een operatie moet ondergaan. Ze ligt verdoofd, althans haar spieren zijn dat, op de operatietafel en de chirurg treft voorbereidingen haar te opereren. Het markeren van de incisie kan ze echter gewoon voelen, waarna totale paniek bij haar na bovenborrelt en ze probeert met het beetje beweging waarmee ze haar lijf nog voort kan stuwen de arts te waarschuwen.

Nick (Shane Brolly), het vriendje van Amy, komt haar die dag ophalen van school, waar ze werkt als juf. Onderweg komen ze flink in aanvaring met Lucas (Jerry O'Connell, die al heel wat films en voornamelijk tv-series met zijn acteerwerk heeft vervuild). Als Amy bijkomt blijkt Nick zijn been stevig gebroken te hebben en hij wordt per ambulance afgevoerd. Ze mag niet mee van het personeel en weet dus niet naar welk ziekenhuis hij heen wordt genomen. Ook de zus van Lucas wordt, weliswaar door een andere ambulance, meegenomen naar een ziekenhuis dat niet genoemd werd. Als Amy samen met Lucas op zoek gaat naar waar de andere twee heen gebracht zijn komen ze erachter dat ze niet in de bekende ziekenhuizen opgenomen zijn. Intussen worden de nachtmerrie-achtige visioenen van Amy steeds erger.

Room 6 is een film die heel veel probeert te zijn maar het allemaal niet is. Het psychologische aspect en het verhaal achter de ziekenhuisnachtmerries van Amy worden in het verhaal langzaam maar zeker onthuld, maar houden verder absoluut geen verband met de rest van het verhaal, behalve dat het zich in een ziekenhuis afspeelt. De rest van het verhaal, de subplotjes en andere dwalingen worden met zoveel kinderlijke simpelheid verteld dat men zich kan afvragen of de makers niet beter een Kippenvel of een ander op kinderen gericht verhaal hadden kunnen maken.

Het camerawerk levert weinig origineels op, maar vooral de belichting is tegen het einde van film ronduit irritant. Knipperend licht is voor even wel leuk, maar wie hele scènes naar knipperend licht moet kijken krijgt vanzelf epilepsie -- als de bijzonder matige speciale effecten en make-up werk dit al niet hebben veroorzaakt.


Beoordeling: 1.0 (?)
Recensent: Squishy
Links:  IMDB  Bekijk Trailer  

Beoordeling bezoekers (1):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb