See No Evil
Genre:Slasher
Regisseur:Gregory Dark
Scenario:Dan Madigan
Jaar:2006
Taal:Engels
Speeltijd:84 minuten
Cast:Glen Jacobs (Kane), Christina Vidal, Michael J. Pagan, Steven Vidler, Samantha Noble, Penny McNamee, Corey Parker Robinson


Een politieagent, Frank (Steven Vidler), en zijn collega hebben klachten gekregen over geluidsoverlast bij een huis in de buurt. Samen gaan ze naar binnen en ontdekken tot hun verschrikking dat er een meisje op de grond zit. De ogen van het meisjes zijn op brute wijze verwijderd en de dader zit nog in het gebouw. Op vakkundige en brute wijze wordt zijn collega afgemaakt met een bijl en als de grote gedaante daarmee klaar is richt hij zijn aandacht op Frank die met ogenschijnlijk gemak van zijn linkerarm ontdaan wordt door de bijlslingerende gedaante.

Vier jaar later werkt Frank bij een penitentiaire inrichting. Acht gevangenen krijgen de kans op strafvermindering als ze zich vrijwillig opgeven om een oud hotel op te knappen. Zo gezegt zo gedaan en de acht vrijwillige gevangenen worden kort voorgesteld, met hun reden van straf erbij. Het zijn vooral kleine boefjes. Verwende krengen uit de suburbs. Frank en Margaret (Cecily Polson) begeleiden de jonge delinquenten in hun werkzaamheden en moeten er voor zorgen dat ze netjes in hun kamers blijven tijdens de overnachtingen in het hotel.

De groep wordt al snel in diverse kleine groepjes opgedeeld door hun eigen verkenningspogingen of verdwalingen. Hier maakt Jacob Goodnight, de gigantische moordernaar gespeeld door ex-WWF worstelaar Kane, die heel toevallig het hotel als zijn huis gebruikt, gretig gebruik van. Met bruut geweld worden ze in heel rap tempo afgemaakt, waarbij je je al in een vroeg stadium af vraagt of er halverwege de film nog wel genoeg characters over zijn om af te maken.

Kane zet een genadeloze moordenaar in de gelijkenis van Jason. Geen gepraat, niet snel, maar oh zo efficient, bruut en vrijwel onstop- en verwoestbaar. Het verhaal is zoals bij bijna alle slashers ondergeschikt aan het geweld, maar toch heeft het door het korte introverhaal en de kleine subplots toch wel iets meer dan het simpele in het bos wegrennen van de engerik. Het acteerwerk, voor zover het scenario en characters het toelaten is best aardig en het camerawerk is, alhoewel, weinig verbluffend, uiterst vakkundig gedaan. Het decor van het oude hotel, met alle stof en attributen helpen hierbij ook wel een verdwaalde sfeer neerzetten.

De film begint vlot en gaat in een lekker tempo door, maar valt helaas later in de film in herhaling als men weer voor de zoveelste keer een kamer binnen vlucht en de slechterik weer wel of niet en dan toch weer wel de kamer binnen komt. Al met al toch een heerlijk wegkijkertje waarin men geen grotere of hogere moraal neer probeert te zetten, maar gewoon heerlijke entertainment biedt.


Beoordeling: 3.0 (?)
Recensent: Squishy
Links:  IMDB  Bekijk Trailer  

Beoordeling bezoekers (12):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb