Salvage
Genre:Psychologisch, Slasher
Regisseur:Jeff Crook, Josh Crook
Scenario:Jeff Crook, Josh Crook
Jaar:2006
Taal:Engels
Speeltijd:80 minuten
Cast:Lauren Currie Lewis, Cody Darbe, Chris Ferry, Maureen Olander, John P. Miller


Claire Parker (Lauren Currie Lewis), heeft een suf nachtbaantje bij een tankstation in een klein stadje. Ze heeft een normaal leven. Beetje naar school, leuk, maar maf kinderlijk vriendje en een leuk huis.

Als ze na school wacht om opgehaald te worden door haar vriendje komt iemand anders op de plek waar ze opgehaald zou worden. De man zegt gestuurd te zijn door haar vriendje en zegt hem te kennen van het autokerkhof (Salvage). Na enige aarzeling gaat ze toch mee. Thuis aangekomen klopt de man opeens weer aan met het verhaal dat ze iets verloren is in zijn auto. Een oorbel. Zij wil hem niet binnen laten en hij laat de ketting achter bij haar deur. Als ze de oorbel te pakken heeft en weer terug gaat blijkt de man opeens in het huis te zitten en wordt ze bruut vermoord.

De moord, moet ze steeds opnieuw beleven als ze steeds weer in slaap sukkelt en het verhaal op willekeurige plekken en met diverse variaties weer opnieuw begint.

Salvage is een apart soort horror waar het verhaal en vooral de bizarre terugkerende verhaallijn een hoofdrol speelt. Dat wil overigens niet zeggen dat de spanningselementen, alhoewel soms wel heel erg cliche, maar wel passende in het herhalende, daaraan ondergeschikt zijn.

Alhoewel weinig budget zijn de Crooks er toch in geslaagd om nette acteurs te regelen die hun rol zeer geloofwaardig neer zetten, op een enkel uitzondering na, namelijk een vriendin van Claire, maar die rol is van dusdanige minimitijd dat dat het geheel niet valt aan te rekenen. Een opvallendheid is zeker de muziek. Die is erg aanwezig en wisselt regelmatig van genre. De ene keer hoor je klassieke jaren '80 slasher muziek die daarna weer wordt afgewisseld met metal. Het is een kwestie van smaak of je het storend vindt of niet.

Ook het lichtwerk is netjes en creatief gedaan. Tasten in de duisternis vanuit het licht is creatief in beeld gebracht met minime middelen.

Voor een redelijk goedkope productie is bijna alles dik in orde, alleen het verhaal, voor zover je daar niet even doorheen moet kijken, spoort op diverse vlakken niet helemaal.


Beoordeling: 3.0 (?)
Recensent: Squishy
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (4):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb