Forest of the Damned
Genre:Slasher, Vampieren
Regisseur:Johannes Roberts
Scenario:Johannes Roberts
Jaar:2005
Taal:Engels
Speeltijd:95 minuten
Cast:Nicole Petty, Tom Savini, Shaun Hutson, Dan van Husen, Daniel Maclagan


Een groep tieners besluit in een net gekocht krakkemikkig busje op vakantie te gaan. De chagrijnige zus van een van hen besluit, om voor haar onduidelijke redenen, ook mee te gaan. Eenmaal op weg en een stuk een bos door rijden ze een vrouw aan. De wagen is aan gort gereden en met een vrouw die medische hulp nodig heeft besluit een deel van de groep hulp te gaan zoeken. Ze zien vlakbij een brievenbus staan, dus logica vertelt hun dat er een huis in de buurt moet zitten.

Tijdens de zoektocht splitst de weg zich en een van de drie heeft het lot zich af te zonderen. De andere twee hebben de hele tijd het gevoel dat iets hun vanuit het bos bekijkt.

Als de twee het gezochte huis hebben gevonden en gevangen worden genomen komen ze erachter dat ze gelijk hadden. Iets bekijkt hen. In het bos blijken namelijk gevallen engelen zichzelf te huisvesten die naakt iedere voorbijganger gaan zoenen en daarna aan stukken scheuren.

Tot zover het plot.

Forest of the Damned lijkt ogenschijnlijk veel op films als Wrong Turn, zij het met wat meer bloot (de gevallenen) en minder bloed, maar de gelijkenis is er toch. Goed, Wrong Turn was in het "we zitten in het bos en er zitten hier mafkezen"-genre verre van origineel, maar daar zat nog een spanning in. Die spanning is bij Forest of the Damned ergens ontsnapt, alhoewel er hier en daar aardige stukjes in zitten, maar die zijn niet spannend te noemen; hooguit vermakelijk.

Het af en toe speelse camerawerk, in samenwerking met de muziek, lijkt afgekeken van films als Saw en is weliswaar hip, nieuw, modern, snel en oogstrelend, maar het voegt in dit geval niets toe. Die stukjes komen niet vaak voor en lijken zelfs vullers, maar ze zijn er wel. Het acteerwerk is echter wel prima voor elkaar en de simpele karakters worden netjes neergezet, zo krijg je al binnen 5 minuten als kijker een hekel aan de zus die mee gaat.

Het plot, zoals kort neergezet is niet indrukwekkend en lijkt erg afgeraffeld. Het lijkt een beetje op: wat zij kunnen, kunnen wij ook, maar dan met tieten. Helaas faalt het en blijft de spanning weg.

Toch is Forest of the Damned een vermakelijke film die, alhoewel simpel, netjes in elkaar is gezet.


Beoordeling: 2.0 (?)
Recensent: Squishy
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (4):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb