Witches of the Caribbean
Genre:Bovennatuurlijk
Regisseur:David DeCoteau
Scenario:Jana K. Arnold
Jaar:2005
Taal:Engels
Speeltijd:75 minuten
Cast:Joanna Cassidy, Nicole Cavazos, Nicole Marie Monica, Kelli Giddish


Angela (Nicole Cavazos) heeft last van nachtmerries over een heksenverbranding op een Caribisch eiland. De dromen komen steeds maar terug en lijken dermate echt dat ze voor therapie naar het Caribisch gebied gestuurd wordt waar de droom zich afspeelt. Onder leiding van professor Avebury (Joanna Cassidy) wordt ze samen met een groep, waarvan tenminste één iemand dezelfde dromen lijkt te hebben, behandeld om erachter te komen waar de droom precies over gaat.

De droom die Angela heeft blijkt van een gebeurtenis van zo'n 300 jaar geleden te stammen toen de eerste Europeanen zichzelf thuis maakten in het gebied. De nieuwe bewoners moesten niets hebben van het traditionele hekselarij en voodoogebeuren van de oorspronkelijke bewoners en verbranden diegene die de magie beoefenden.

De groep wordt echter steeds dunner als er mensen uit de groep blijken te verdwijnen en elk spoor van hun aanwezigheid en afwezigheid totaal ontbreekt. De overgebleven leden zoeken buiten de sessietijden met de professor hun heil op het strand om zelf tot een oplossing te komen voor hun probleem.

Witches of the Caribbean bouwt in het eerste deel de spanning en het idee van verhaal aardig op. Het acteerwerk is opzich best aardig gedaan gezien de rollen die de acteurs voorgeschoteld kregen. Cinematografisch is er ook weinig op aan te merken. Het is weinig indrukwekkend, maar voldoet netjes aan het doel van de verhaalvertelling. Dat laatste, het verhaal, is waar het probleem ligt. Het wil simpelweg niet boeien. Het is een uitgekauwd, standaard heksenverbrandingsverhaal, maar dan in een zomerse setting gedaan. De psychologische aspecten van de getraumatiseerde en verwarde tieners wordt uitgebreid verteld, maar er komt geen vordering in die de kijker meer doet afvragen om uiteindelijk in een soort van kinderachtige, xena-achtige speciale effecten orgasme los te barsten waar zelfs de grootste herculesfan geen kaas van kan maken.

Een grote gemiste kans, want, buiten de titel, heeft de film van alles mee in het eerste deel van de film.Beoordeling: 1.5 (?)
Recensent: Squishy
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (2):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb