Headcrusher
(Broken Skull)
Genre:Misdaad, Slasher
Regisseur:Ricardo Islas
Scenario:Ricardo Islas
Jaar:1999
Taal:Engels
Speeltijd:74 minuten
Cast:Ron Haines, John Arreola, Stephanie Beaton, Marilea Butler


De vriendin van een maffiabaas gaat vreemd. Dat zint het criminele opperfhoofd natuurlijk geenszins. Zijn vriendin laat hij ophangen en het soldaten speelmaatje van haar wordt met zijn hoofd in een bankschroef gezet om deze vervolgens te vermorzelen. Nu hij zijn wraak heeft gehad laat hij het tweetal inmetselen in een muur van een van zijn panden.

Twintig jaar later is het gebouw rijp voor de sloop en ontdekt één iemand van een groep bouwvakkers een schedel in de muur. Even later rent één van de bouwvakkers de hele tijd met zijn eigen hoofd tegen de muur. De anderen proberen hem nog tegen te houden, maar ontkomt en de laatste klap van de muur blijkt fataal.

Om volgens standaardprocedure uit te zoeken wat de daadwerkelijke oorzaak was van de dood wordt het lijk overgebracht naar het ziekenhuis. De dienstdoende arts wordt plots opgeschrikt als het lijk is opgestaan. Vanaf dit moment begint de opgestane man een strooptocht waarbij elke moord op een andere originele manier gepleegd wordt. Het variëeerd van een stoel tot en met boren.

Headcrusher, ook bekend als Broken Skull is een lowbudget indie-slasher waar heel duidelijk te zien is dat we hier niet met professionele mensen te maken hebben. Het geluid is belabberd in elkaar gemonteerd waarbij met name het volume het meest storende is. De ene keer zijn de conversaties nauwelijks te verstaan, hierbij zet je dan uiteraard je geluidsinstallatie wat harder om 10 seconden later begroet te worden met een enorm harde krijs van een willekeurige aangevallen vrouw. Over de belichting moet ik helaas even negatief zijn. De meeste kamers zijn uitermate onderbelicht en missen, met de belichting die wel aanwezig is, elke vorm van sfeer. Ook het acteerwerk is, hoewel passend bij het budget, onder de maat.

Helemaal negatief kan ik echter niet zijn, want voor een productie als deze is er zowaar een net verhaal. Deze wordt welliswaar op sommige plekken onnodig verward of doorbroken met random slashings, maar dat mag de pret niet drukken. Er is één rode draad in het verhaal en deze wordt verteld door alle losse scenes te laten zien die op het eerste gezicht helemaal niets met elkaar van doen hebben. Zo krijgen we diverse seksscenes voorgeschoteld, waarin overigens bijna alles wordt verhuld, waarin de characters, zo blijkt achteraf, direct of indirect iets met het in de muur gemetselde stel te maken had.

Al met al is het zeker geen goede film, maar wel een lekkere afwisseling voor alle standaard Hollywood of Aziatische horrors.


Beoordeling: 1.5 (?)
Recensent: Squishy
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (2):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb