Bestel de DVD bij ...
Koop Deliverance bij bol.com
Deliverance
Genre:Psychologisch
Regisseur:John Boorman
Jaar:1972
Taal:Engels
Speeltijd:109 minuten
Cast:Jon Voight , Burt Reynolds , Ned Beatty


Baanbrekende klassieker over een groep vrienden die op survivaltocht gaan in de rimboe van de Zuidwestamerikaanse staat Georgia, naar een roman van James Dickey. Onaangepast als ze zijn, komen ze hardhandig met hun omgeving en, als gevolg daarvan, met zichzelf in aanraking.

Deze film moet worden beschouwd als de wegbereider voor latere films als Southern Comfort, Tourist Trap, The Hills Have Eyes en Wrong Turn en is de moeder van het etnocentrische thriller subgenre. De vier protagonisten worden stuk voor stuk op zeer overtuigende wijze neergezet door Jon Voight, Burt Reynolds (met zijn enige goede acteerprestatie ooit), Ned Beatty en Ronny Cox. Sfeertekening, spanningsopbouw, camerawerk, maatvoering, score, alles klopt in deze grote kleine film die voorts het beroemde en authentieke gitaar-banjo duel tussen Ned Beatty en het mongoolse Cajun-jongetje bevat. Bovendien deelt de film een fikse steek onder water uit naar de Amerikaanse internationale machtspolitiek.

Verplichte en onderhoudende kost voor iedere filmliefhebber, die na meer dan 30 jaar nog niets aan kracht en actualiteit heeft ingeboet.


Beoordeling: 4.0 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (10):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb