Reign in Darkness
Genre:Aktie, Vampieren
Regisseur:David W. Allen, Kel Dolen
Scenario:David W. Allen, Kel Dolen
Jaar:2002
Taal:Engels
Speeltijd:90 minuten
Cast:Kel Dolen, David W. Allen, David No, Chris Kerrison, John Barresi


Vampierenfilms zijn er in veel smaken, maar de meesten zijn in op zijn minst lichtelijk gebaseerd op de oude Dracula legenden. Reign in Darkness laat elke vorm van legende rond vampieren helemaal links liggen. De oorzaak van het vampirisme is hier een virus.

Michael Dorn (Kel Dolen), is een moleculair bioloog die, samen met een team, een medicijn voor HIV probeert te vinden. Ze voeren hun testen op nogal onorthodoxe wijze uit, namelijk door zwervers vol te spuiten en zo de effecten te monitoren. Bij een van de tests gaat er echter iets mis en Dorn krijgt het RVK-17 virus zelf geïnjecteerd. Vluchtend voor zijn partner die hem ter plekke dood wil schieten is het normale leven voor hem afgelopen. Veranderd in een bloeddorstige vampier is hij constant op de vlucht voor de premiejager Lance en de half-vampier annex drugsdealer Gage. Stapsgewijs komt hij erachter wie de eigenlijke opdrachtgevers zijn voor het medicijnenproject.

Reign in Darkness had op basis van het idee van de film op z'n minst een aardige flick kunnen worden. Helaas is het scenario van dermate lage kwaliteit dat de film niet blijft boeien. Daarbij lijken de makers het ook niet voor elkaar te krijgen om de aktiescenes aan elkaar te knopen. Ook bij de redenen van de vampiers om een nieuw vampierenras op aarde te zetten (onsterfelijke vampieren die zich opsluiten omwille van het gehalte van koolstofmonooxide in de lucht) kunnen de nodige bedenkingen geplaatst worden en de vraag hoeveel drugs de schrijvers hebben genomen lijkt mij hier een toepasselijke. Het acteerwerk en de bij de acteurs/rollen horende accenten zijn op z'n minst merkwaardig te noemen. Op een aantal momenten zou het acteren zelfs voor een pornofilm onder de maat zijn. Naar verluidt is het budget van pakweg één miljoen dollar vooral opgegaan aan het huren van dure BMW's voor achtervolgingsscenes.

In het vampier subgenre zijn er genoeg veel betere en wel vermakelijke films, dus als je de keuze hebt: laat deze dan vooral links liggen.


Beoordeling: 1.0 (?)
Recensent: Squishy
Links:  IMDB  Bekijk Trailer  

Beoordeling bezoekers (3):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb