Bestel de DVD bij ...
Koop Scary Movie 3 bij bol.com

Koop Scary Movie 3 bij Amazon.co.ukBestel de poster bij ...

Koop de Scary Movie 3 poster bij allposters.com
Scary Movie 3
Genre:Komedie
Regisseur:David Zucker
Scenario:Craig Mazin/ Pat Proft
Jaar:2003
Taal:Engels
Speeltijd:84 minuten
Cast:Anna Faris, Regina Hall, Charlie Sheen, Simon Rex, Leslie Nielsen


Scary Movie 3 is gelukkig alleen maar een sequel in naam. Het eerste deel in de franchise was een behoorlijk aardige kijk op horrorfilms en een best leuke comedy. Het tweede deel echter, in zijn haast om geld te maken uit het succesnummer daarvoor, was een draak van een film en een slap aftreksel van alles dat de eerste film zo leuk maakte. Gelukkig heeft de dalende lijn niet de kans gekregen om door te zetten met het wisselen van de kapiteins op het schip. Waar de eerste twee delen nog gedragen werden door de gebroeders Wayans is er vanaf deel 3 voor gekozen om het team achter de Naked Gun en Airplane films de serie naar een hoger plan te laten tillen. David Zucker, Craig Mazin en Pat Proft hebben dankbaar gebruik gemaakt van de mogelijkheid die Dimension Films bood, waardoor Scary Movie 3 een comedy is geworden die in de top van het genre kan meedraaien.

Op een wijze die kenmerkend is voor Zucker en consorten worden in dit derde deel films als Ring, Matrix Reloaded, Signs en 8 Mile op de hak genomen met een grapdichtheid die zijn weerga niet kent. De originaliteit die in het tweede deel ver te zoeken was is hier weer in volle mate aanwezig en ondanks het slappe verhaal en het hoge slapstick gehalte verveelt de film geen moment.

Het verhaal van deel drie begint wederom met Cindy Campbell (Anna Faris). Ze is uitgestudeerd en werkt als TV-reporter bij een zender die alleen geïnteresseerd is in programma's over mooie vrouwen en snelle auto's. Cindy wil echter meer met haar carriere en gaat op onderzoek uit als ze iets hoort over mysterieuze graancirkels. Dit brengt haar in een wervelwind van buitenaardse invasies, een videoband die mensen doodt en gangstarap.

Net als bij de voorgaande twee delen is het niet perse noodzakelijk om alle geparodieerde films gezien te hebben. Het verhaal en de grappen zijn van zichzelf prima te volgen en pas bij het echt zoeken naar de spoofs komt enige filmkennis kijken. De graancirkels zijn van zich zelf al amusant genoeg, maar worden pas echt leuk als je terugdenkt aan de manier waarop de situatie in Signs op een enorm serieuze manier wordt verteld. Charlie Sheen geeft hier nog extra kleur aan door zijn vertolking van het Mel Gibson-karakter uit de film.

De filmbroer van Sheen, Simon Rex schittert als de wannabe-rapper die behalve blank ook nog eens volslagen a-rytmisch is. De scene waarbij Rex in een club vol zwarten meedoet aan een rap-battle is om in te lijsten, mede door de ondersteuning van sidekicks Anthony Anderson en Kevin Hart. Anna Faris schittert als vanouds in de rol van Cindy die, behalve een nieuwe baan, ook een klein neefje heeft waar ze voor moet zorgen. De vergeetachtige en onnozele gedragingen van Cindy gaan gepaard met een sterke wil om tot de bodem van de bizarre gebeurtenissen te komen, terwijl ze ook nog eens in een romance met Rex'karakter George terecht komt. Last but not least betekent de komst van een nieuwe regisseur ook de komst van een veteraan uit het genre. Leslie Nielsen mag opdraven als de president van de Verenigde Staten en hij weet deze rol bijna achteloos uit zijn mouw te schudden op een manier die doet denken aan zijn hoogtijdagen als Frank Drebin in de Naked Gun films.

Verschil met de vorige twee films is, naast het overduidelijke Zucker-sausje, ook dat er niet alleen meer naar horrorfilms wordt gekeken. De makers hebben ervoor gekozen om zich niet meer vast te pinnen op een bepaald genre, maar om hun horizon zo breed mogelijk te houden. Ook dit komt de film zeer zeker ten goede. De vele grappen uit niet-horrorfilms weten de vaart veel meer in de film te houden, waardoor het geheel ook wat luchtiger oogt. De humor in Scary Movie 3 wordt hierdoor een behoorlijk stuk intelligenter gebruikt dan in de voorgaande twee delen, waar de grenzen veel duidelijker vastlagen.

In een notedop is Scary Movie 3 nog steeds niets meer dan een comedyfilm, net als de eerste twee delen. Door het binnenhalen van een nieuw team heeft de franchise echter wel een nieuwe frisse uitstraling gekregen. De grote hoeveelheid grappen dendert als een sneltrein van begin naar eind zonder daarbij ook maar een moment te gaan vervelen. Met dit nieuwe format (en Anna Faris als anchorhead) is de serie nog lang niet aan zijn einde toe!


Beoordeling: 3.0 (?)
Recensent: Steven
Links:  IMDB  Bekijk Trailer  

Beoordeling bezoekers (15):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


Zie ook:Scary Movie (2000)
Scary Movie 2 (2001)
Scary Movie 4 (2006)

recensies
over horrorweb