Pick Me Up
(Masters of Horror - Season 1 - Episode 11: Pick Me Up)
Genre:Slasher
Regisseur:Larry Cohen
Scenario:David J. Schow
Jaar:2005
Taal:Engels
Speeltijd:58 minuten
Cast:Michael Moriarty, Warren Kole, Kristie Marsden, Crystal Lowe


Een bus strandt met panne middenin de Blair Witch-rimboe. Wat de arme passagiers zich niet realiseren is, dat ze per ongeluk middenin het kruisvuur van een landjepikoorlog tussen twee plaatselijke seriemoordenaars terecht zijn gekomen. Eén jonge vrouw neemt, met de assertieve vijandigheid waarover alleen zojuist uit een echtscheiding komende vrouwen beschikken, haar lot in eigen hand. Ze lift met niemand mee een wisse dood tegemoet en neemt de benenwagen, maar de oorlog haalt haar niettemin in.

De film is een synthese van een roadhorror a la Roadkill, en een backwoods-slasher als Wolf Creek. Oudgediende Larry Cohen (It Lives, Q: The Winged Serpent, God Told Me To) moest George A. Romero doen vergeten in de elfde aflevering van Masters of Horror en slaagt daar wonderwel behoorlijk in. Zijn werk is nogal eens aan kritiek onderhevig vanwege problemen in de maatvoering, maar van traagheid is in Pick Me Up niets te merken en voor verveling hoeft men niet bang te zijn. Het aanvankelijk gelaagde verhaal wordt vaardig bijeengebracht om vervolgens conform de regels der dramakunst de protagoniste te blijven volgen in haar strijd tegen de haar achtervolgende bedreigingen. Het daarbij afgeleverde acteerwerk is prima, en het is vooral veteraan Mike Moriarty die met zijn onderkoelde bedaagdheid een seriemoordenaar neerzet om van te smullen.

Pick Me Up onderscheidt zich niet door een opmerkelijke stijl, bijzondere artistieke benadering of originele vertelling, maar wordt gedragen door een zorgvuldig uitgewerkt scenario en een vakkundige regie. Cohen's geroutineerde behendigheid druipt van iedere scène af, en de drie hoofdpersonen waartoe het verhaal zich uiteindelijk beperkt zijn verrassend diep uitgewerkt. Het verhaal wordt in rap tempo verteld en is bovendien voorzien van een aantal aardige plotwendingen, waardoor het zich als een levendige en enerverende aflevering laat bekijken. Cohen gaat voor zijn bijdrage aan Masters of Horror geen Edison in de wacht slepen, en stof tot nadenken levert hij evenmin. Eigenlijk is er strikt genomen maar weinig opzienbarends aan, anders dan het gedegen vakmanschap waarmee het is gemaakt. Fastfood is geen haute cuisine maar kan toch heerlijk smaken. En verdomd als Pick Me Up geen prima horrorsnack is die de kijker een uurtje lang lekker laat genieten.


Beoordeling: 3.0 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (15):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


Zie ook:Chocolate (2005)
Cigarette Burns (2005)
Dance of the Dead (2005)
Deer Woman (2005)
Dreams in the Witch-House (2005)
The Fair-Haired Child (2005)
Haeckel`s Tale (2005)
Homecoming (2005)
Imprint (2005)
Incident on and off a Mountain Road (2005)
Jenifer (2005)
Masters of Horror - Season 1 (2005)
Sick Girl (2005)

recensies
over horrorweb