Deer Woman
(Masters of Horror - Season 1 - Episode 7: Deer Woman)
Genre:Korte film, Sprookje, Televisiefilm
Regisseur:John Landis
Scenario:Max Landis, John Landis
Jaar:2005
Taal:Engels
Speeltijd:56 minuten
Cast:Brian Benben, Anthony Griffith, Cinthia Moura, Sonja Bennett


Rechercheur Dwight Faraday (Benben) is op een zijspoor beland. Zijn huwelijk is op de klippen gelopen en bij de politie slijt hij zijn dagen met een bureaubaantje als eenmansafdeling voor ongevallen met dieren. Zijn uitzichtloze bestaan wordt op zekere dag opgeschrikt door een gruwelijke moord op een vrachtwagenchauffeur, die blijkens de lijkschouwing lijkt te zijn begaan door een soort superhert. Wanneer hij, als het dodental stijgt en na wat aanvankelijke strubbelingen met zijn superieuren te hebben overwonnen, op onderzoek uitgaat stuit hij bij toeval op een indianenlegende over een bloedmooie èn bloeddorstige hertenvrouw, die tot zijn ontsteltenis de enige plausibele verklaring voor de moorden oplevert.

Vijftiger John Landis heeft zijn horrorfaam voornamelijk te danken aan zijn magistrale weerwolvenepos An American Werewolf in London en zijn spraakmakende zombieclip bij Michael Jackson's wereldhit Thriller, afkomstig van diens gelijknamige album waarvan het ongeëvenaarde succes de introductie van de audio-CD mogelijk heeft gemaakt. Landis heeft nadien een keur aan hitfilms op zijn naam staan die zich echter voornamelijk aan de komische zijde van het filmspectrum bevinden, zoals The Blues Brothers, Coming to America, Trading Places en Beverly Hills Cop III. Zijn films zijn vertellend, vlot, luchtig en altijd voorzien van een komische, slapstick-achtige ondertoon, en met een scherp oog voor detail en een sterk ontwikkeld zesde zintuig voor maatvoering gefilmd. Maar vooral ook met een scherp zakelijk instinct, en zich immer terdege bewust van wat zijn publiek wil zien.

Het zijn deze eigenschappen, en het daaruit voortvloeiende besef dat hij na lange tijd weer eens een horrorfilm maakt voor een publiek dat hem voornamelijk kent en bewondert vanwege zijn An American Werewolf in London, waarmee Landis in de regisseurstoel plaatsnam voor de zevende aflevering van de serie Masters of Horror. En hoewel het verhaal op wezenlijke onderdelen ervan verschilt, speelt hij een veilige en op voorhand gewonnen thuiswedstrijd door de stijlfiguren die zijn fameuze horrorfilm indertijd zo bijzonder maakten in Deer Woman regelmatig aan te halen en zelfs een enkele maal te persifleren. Echt spannend of beklemmend wil het nergens worden, en zijn bijdrage is oppervlakkig en pretentieloos maar beoogt ook beslist niet meer zijn. Landis blijft bij zijn leest, kent zijn pappenheimers en weet hoe de popcorn tijdens het filmkijken moet worden geserveerd. Deer Woman is uiterst vermakelijke 'feel-good' horror met een komische pinda en een schalkse knipoog naar het meer ingewijde publiek.


Beoordeling: 3.0 (?)
Recensent: Kairo
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (12):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


Zie ook:Chocolate (2005)
Cigarette Burns (2005)
Dance of the Dead (2005)
Dreams in the Witch-House (2005)
The Fair-Haired Child (2005)
Haeckel`s Tale (2005)
Homecoming (2005)
Imprint (2005)
Incident on and off a Mountain Road (2005)
Jenifer (2005)
Masters of Horror - Season 1 (2005)
Pick Me Up (2005)
Sick Girl (2005)

recensies
over horrorweb