Ceremony
Genre:Bovennatuurlijk, Religieus
Regisseur:Joe Castro
Scenario:Rudy Balli, Joe Castro
Jaar:1994
Taal:Engels
Speeltijd:74 minuten
Cast:Emilie Talbot, Forrest J Ackerman, Amy Rohren, Mahbub Shansab, Steven R. Diebold, Don Short


Wanneer Jezus zijn plaats inneemt aan de zijde van God is dit niet naar de zin van een der engelen. De jaloerse reactie van deze wordt door de Heer Zelf bestraft met verbanning naar de aarde. Van dit moment van zwakte maakt Satan gebruik om haar te onderwerpen aan zijn wil en zo van haar een demon te maken die iedereen kwelt en terroriseert die haar pad kruist.

1400 jaar later is Sylvia's vader bedlegerig na een hartaanval. Hij heeft zijn dochter ingewijd in de wetenswaardigheden omtrent een mysterieuze klok die zich spoedig zal openen. Sylvia nodigt haar medestudenten van de universiteit uit om met z'n allen deze gebeurtenis bij te wonen. Vier medestudenten en haar docent, Dr. Davidson, gaan op de uitnodiging in. Eens ze zich allen in Sylvia's huis bevinden licht zij haar genodigden in over wat te gebeuren staat. Zo blijkt zij af stammen van de makers van een apparaat dat de gevallen engel gevangen houdt. Deze klok zou zich openen juist bij de wederkomst van de Heer op de Dag des Oordeels. De klok is reeds in het bezit van de familie sinds generaties en zou zich openen om klokslag twaalf uur. Eens de klok open is weet niemand wat er zal gebeuren en of er wel daadwerkelijk iets in de klok zit.

Even voor middernacht brengt men alles in gereedheid voor het moment van de avond. Er wordt een cirkel van kaarsen opgesteld om de demon te beletten zich de totale vrijheid te verwerven. Wanneer even na middernacht de klok zich dan toch eindelijk opent, en de demon zich zichtbaar maakt, keert ze zich onmidelijk tegen Dr. Davidson en doodt hij deze, wat leidt tot paniek bij de overige aanwezigen. De gevallen engel maakt handig gebruik van de situatie om met een list aan de cirkel te ontsnappen. Waneer Sylvia en haar medestudenten dit te weten komen, komen ze tot het besef dat ze de ongelijke strijd zullen moeten aangaan met deze volgelinge van de duivel.

Ceremony kan het best worden beschreven als een film die het alles heeft. Alles om een regelrechte flop te zijn. Het verhaal is onduidelijk, te ver gezocht, zit vol tegenstrijdigheden en kan op geen enkel moment boeien. De acteurs passen niet in hun rol en blinken te pas en te onpas uit in het, op een zeldzame uitzondering na, overacteeren. Het is dan ook niet verbazend dat Ceremony voor de meesten onder hen het enige wapenfeit zal blijven. De speciale effecten zijn, een goed uitgevoerd exploderend hoofd buiten beschouwing gelaten, belabberd en amateuristisch. Overweeg hierbij dan ook nog dat alles op de meest saaie manier in beeld wordt gebracht en men krijgt hier een film waarvan men zich in allen gemoede afvraagt wie het in godsnaam heeft bezield zoiets op de markt te gooien. Het enige lichtpuntje was de bij wijle meeslepende muziek die eigenlijk wel een betere film had verdiend. Je kunt dus wel stellen dat kijken naar Ceremony pure horror is, maar dan niet van het soort dat wij willen zien.Beoordeling: 1.0 (?)
Recensent: Snake
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (6):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb