Bestel de DVD bij ...

Koop The Dark Hours bij Amazon.co.uk
The Dark Hours
Genre:Psychologisch, Thriller
Regisseur:Paul Fox
Scenario:Wil Zmak
Jaar:2005
Taal:Engels
Speeltijd:80 minuten
Cast:Kate Greenhouse, Aidan Devine, Gordon Currie, Iris Graham, Dov Tiefenbach


Samantha Goodman (Kate Greenhouse) is een psychiater die de ergste moordenaars, verkrachters en andere geesteszieken behandelt die voor de omgevingsveiligheid veroordeeld zijn tot dwangverpleging. Uit een catscan die ze regelmatig laat uitvoeren blijkt dat de tumor in haar hoofd na twee jaar van stabiliteit is gaan groeien. Op weekendverlof gestuurd gaat ze naar het vakantiehuis van haar en haar schrijvende man waar hij, samen met haar zus, aan zijn nieuwste boek aan het werken is. Nadat ze daar is aangekomen vertelt ze het slechte nieuws. De druk van de situatie wordt al snel doorbroken als een tiener zich met valse voorwendselen meldt aan de deur van hun verlaten huisje. Even later arriveert de metgezel van de tiener die een ex-patient van Samantha blijkt te zijn. De uit een coma ontwaakte Harlan (Aidan Devine) wil nu wel eens de door hem genoemde spelletjes met de psychiater spelen en aldus de rollen omdraaien.

The Dark Hours is een psychologische thriller/horror met sadistische trekjes. Devine zet een wrede en sadistische, maar uiterst taalbekwame gek neer die, gesteund door de acteerprestaties van zijn medeacteurs zeer goed uit de verf komt. Van schrikeffecten of speciale effecten is totaal geen sprake en de film krijgt zijn spanning door de subtiele belichting, eveneens subtiele of soms zelfs totaal afwezige muziekale begeleiding, en door de goed uitgewerkte dialogen. Het verhaal is in zijn wendingen niet bijster origineel maar doordat de vaart er goed in blijft, en er toch dingen gebeuren die niet direct zijn te voorspellen, blijft de film een boeiend geheel.

Het is een uitstekende film voor wie eens een keer geen zin heeft in darmen die tegen de muur aan spetteren, maar wil genieten van uitstekend acteerwerk en een vlot uiteengezet psychoverhaal.


Beoordeling: 3.0 (?)
Recensent: Squishy
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (5):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb