Bestel de poster bij ...

Koop de Underworld Evolution poster bij allposters.com
Underworld Evolution
Genre:Aktie, Vampieren, Weerwolven
Regisseur:Len Wiseman
Scenario:Danny McBride
Jaar:2006
Taal:Engels
Speeltijd:106 minuten
Cast:Kate Beckinsale, Scott Speedman, Tony Curran, Derek Jacobi


De weervolven en vampieren zijn weer terug om een hevige aktiegevulde strijd der titanen te leveren. Underworld Evolution gaat verder waar het eerste deel was gebleven, maar vertelt, zoals gebruikelijk met een tweede deel, meer over de achtergrond om zo de strijd, het verhaal of de personages meer dynamiek en sfeer mee te geven. Dit is allemaal prima, maar dan moet men niet met een oppervlakkiger verhaal komen waardoor de poging tot diepgang weer platgetrapt wordt.

Evolution begint met het al eerder genoemde achtergrondverhaal over de strijd tussen vampieren en weerwolven. De twee broers, Marcus en William, zijn respectievelijk de eerste vampier en eerste weerwolf en daarmee ook de meeste krachtige van beide boven de mens staande soorten. William, de weerwolf die niet in menselijk gedaante kan veranderen, wordt gevangen genomen en op een plek opgesloten ver weg van William. De sleutels om zijn gevangenschap te verbreken worden verdeeld en zoveel mogelijk sporen van de lokatie van zijn eeuwige hondenhok worden gewist. Selene (Kate Beckinsale) is echter als kind getuige geweest van het gebeuren en weet uit beelden van het verleden in haar geest waar het beest te vinden is. Marcus, die intussen uit zijn diepe slaap ontwakend is, wil zijn broer (William) bevrijden en dan begint de strijd tussen de missende sleutels en het stoppen van Marcus door Selene en Michael (Scott Speedman), de half vampier, half weerwolf.

Evolution lijkt dezelfde weg ingeslagen als Blade een aantal jaren geleden, namelijk met het plaatsmaken van verhaal voor aktie. Daar is op zichzelf weinig mis mee als men trouw blijft aan dat doel en niet beiden tegelijkertijd probeert te doen waardoor het een te lijden heeft van het ander. In dit geval hebben verhaal en diepgang dus te lijden van de aktie. De aktie en de bijbehorende speciale effecten zijn weliswaar prima in orde, en sommige transformaties van mens naar weerwolf zijn, zeker in vergelijking met vele andere weerwolvenfilms, ronduit indrukwekkend. Deze film had beslist potentie, maar is door misstappen in het scenario, een slap verhaal dat complex wil zijn, en de soms slaapverwekkende tussendialogen niet wat het had kunnen zijn. Zelfs de schone Beckinsale en de spectaculaire effecten kunnen daar weinig aan veranderen.


Beoordeling: 2.5 (?)
Recensent: Squishy
Links:  IMDB  Bekijk Trailer  

Beoordeling bezoekers (20):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


Zie ook:Underworld (2003)

recensies
over horrorweb