Bestel de DVD bij ...

Koop Death Tunnel bij Amazon.co.uk
Death Tunnel
Genre:Ghost story, Mysterie
Regisseur:Philip Adrian Booth
Scenario:Christopher Saint Booth, Philip Adrian Booth
Jaar:2005
Taal:Engels
Speeltijd:97 minuten
Cast:Steffany Huckaby, Annie Burgstede, Tori Kristin Novak, Jason Lasater, Melanie Lewis, Yolanda Pecoraro


De legende van Death Tunnel is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In 1911 werd het Waverly Hills Sanatorium opengesteld voor slachtoffers van "the white plague", indertijd een populaire term voor tuberculose. Destijds betekende diagnose van tuberculose de onafwendbare dood. De behandeling die doktoren bedachten varieerde van bedrust tot het verwijderen van ribben om aldus de longen te laten klappen en verdere verspreiding van de bacillen te voorkomen. Tijdens de ergste perioden waren zes slachtoffers per uur te betreuren. Het ziekenhuis was er niet op gebouwd om dergelijke aantallen aan te kunnen, en om ervoor te zorgen dat patienten niet lijk na lijk voorbij zagen komen werden de stoffelijke overschotten de "Death Tunnel" ingestopt wat een 150 meter lange buis was die beneden aan de heuvel uit kwam. Beneden reden de lijkwagens af en aan om alles af te voeren. Het totale aantal doden wordt geschat op 60.000. In een heel kort introverhaaltje wordt dit waargebeurde verhaal aan de kijker voorgeschoteld en begint deze gruwel van een film.

Vijf vrouwelijke studenten zijn op een feest en gaan meedoen aan het spel "Truth or Scare". Vijf studentes, vijf verdiepingen en vijf spoken. Met een zak op hun hoofd die met een ketting en slot vastgemaakt is worden ze ieder op hun plek gedeponeerd. Via camera's en beeldschermen kunnen de bange studenten in de gaten gehouden worden en kunnen de organisatoren met ze praten. Als ze eenmaal verlost zijn van de zak op hun hoofd maken ze dingen mee die niet bij het spel horen.

Als irriterend, afleidend, slecht en nietszeggend montagewerk goede horror zou opleveren dan was dit minimaal een top-3 film. Er wordt constant gewisseld tussen toekomst, heden en verleden. Enge beelden wat in de toekomst of in het verleden van het ziekenhuis had kunnen gebeuren of is gebeurd wisselen elkaar in rap en irriterend tempo af. Pogingen tot spannende stukken worden afgewisseld met rustige babbeltjes uit het verleden en andersom. Het acteerwerk is hersenbeschadigend slecht. Het plot, wat heel wat moois had kunnen worden gezien het achterliggende verhaal, is vooral door het montagewerk totaal in rook opgegaan.

Een totale verspilling van tijd.


Beoordeling: 0.0 (?)
Recensent: Squishy
Links:  IMDB  Bekijk Trailer  

Beoordeling bezoekers (106):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb