Bestel de DVD bij ...
Koop Cannibal Man bij bol.com

Koop Cannibal Man bij Amazon.co.uk
Cannibal Man
(La Semana del Asesino)
Genre:Slasher
Regisseur:Eloy de la Iglesia
Scenario:Anthony Fos
Jaar:1972
Taal:Spaans
Speeltijd:98 minuten
Cast:Vicente Parra, Emma Cohen, Eusebio Poncela, Vicky Lagos, Lola Herrera


Marcos, tewerkgesteld in het plaatselijke slachthuis, leidt een troosteloos bestaan. Hij gaat gebukt onder zijn saaie, vuile werk en is gehuisvest in een bivak samen met zijn broer Steven. Het enige lichtpunt in zijn donkere bestaan is zijn veel jongere vriendin Paula. Na een avondje stappen keren Marcos en Paula huiswaarts met een taxi, maar als ze hun liefde iets te veel laten spreken op de achterbank blijkt dit alesbehalve naar de zin van de taxibesturder en gooit deze de twee op straat. Marcos weigert te betalen voor het afgelegde traject en het komt tot een handgemeen waarbij de taxibestuurder het leven laat. Als Marcos het voorval tracht te vergeten blijkt Paula met schuldgevoelens te ziten en dringt zij erop aan zich bij de politie aan te geven.

Beiden blijven echter bij hun standpunt en wanneer Paula dreigt alleen naar de politie te stappen wordt zij Marcos' volgende slachtoffer. Ten einde raad biecht Marcos alles op aan zijn broer, maar ook deze spoort hem aan de politie in te schakelen. Zo ziet de geplaagde Marcos geen andere uitweg dan ook zijn broer een kopje kleiner te maken. Dan blijkt dat hoe meer personen Marcos vermoordt, hoe meer vragen dit oproept, en hoe meer Marcos in een vicieuze cirkel terecht komt. Bovendien, wat aan te vangen met al die lijken? De situatie blijkt dan ook langzaamaan uitzichtloos te worden.

Cannibal Man is opgenomen in het begin van de jaren '70 en men hoeft dus geen spectaculaire effecten te verwachten. Echter de sfeer die menige film uit deze periode zo aangenaam maakte is hier ver te zoeken. De film sleept zich van de ene moord naar de andere, en tussen de moorden door zien we saaie en oppervlakkige dialogen terwijl de personages hebben geen enkele diepgang meekrijgen. De prestatie van de acteurs kan ik moeilijk beoordeelen aangezien de DVD waarover ik beschik een in het Engels nagesynchroniseerde versie is, wat de film nog dieper in de misère duwt.

Voor wie nog eens vol nostalgie wil teruggaan naar de dagen dat films nog zonder PC gemaakt werden lijkt deze produktie eens het bekijken waard maar voor de gemidelde horrorfan lijkt het mij beter deze film aan zich voorbij te laten gaan.


Beoordeling: 1.5 (?)
Recensent: Snake
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (8):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb