Bestel de DVD bij ...

Koop Venom bij Amazon.co.uk
Venom
Genre:Slasher
Regisseur:Jim Gillespie
Scenario:Flint Dille, John Zuur Platten
Jaar:2005
Taal:Engels
Speeltijd:85 minuten
Cast:Agnes Bruckner, Jonathan Jackson, Laura Ramsey, D.J. Cotrona, Rick Cramer, Meagan Good


Voodoo is iets dat de film, en vooral de horrorfilm, als sinds het bestaan ervan bezig heeft gehouden. De mysteries en rituelen rond deze religie, of misschien beter gezegd de magie daaromheen, levert een zodanige voedingsbodem dat elke scenarioschrijver er makkelijk van kan smullen. Venom is een voodooslasher, met voodoo als leidmotief en slasher als horrorelement.

Ray (Rick Cramer) is in een klein dorpje de lokale pomphouder. Hij wordt door de dorpelingen met de nek aangekeken, vooral vanwege zijn afzichtelijke uiterlijk. Als 's-nachts de oma van Cece (Meagan Good), tevens voodoopriesteres, een ongeluk krijgt op een brug schiet Ray te hulp. De oma succesvol gered hebbend gaat hij achter een koffer aan waar ze over blijft jammeren. Terwijl hij bezig is de koffer uit de auto te halen valt de auto van de brug. De koffer, die eerder door de priesteres is opgegraven, blijkt vol slangen te zitten en Ray overlijdt aan de beten. Tijdens de autopsie verdwijnt Ray opeens. Een plaatselijke groep tieners gaat op zoek naar wat er nou precies is gebeurd en ze komen er al snel achter dat de koffer de zielen, in de vorm van slangen, bevatte van moordenaars en andere nare lieden. Ray, bezeten door deze zielen, is intussen op strooptocht gegaan.

Venom is een bijzonder vermakelijke slasher die door het voodoogebeuren eromheen een extra dimensie krijgt die het onderscheidt van andere rechttoe-rechtaan slashers. De voodoocontext is wel behoorlijk versimpeld of, beter gezegd, vertienerd, maar het is overigens voor het verhaal eigenlijk niet van wezenlijk belang dat er geen urenlange rituelen plaatsvinden. Het acteerwerk van de bezeten Ray is heerlijk neergezet en de rest van het acteerwerk is niet onaardig. De speciale effecten en achtervolgingscènes zijn netjes afgewerkt waarbij het camerawerk, hoewel niet opzienbarend, vakkundig is uitgevoerd.

Het is het betere Hollywoodwerk sinds tijden. Venom is hoe ik slashers graag zie: bloederig, vlot en gewetenloos.


Beoordeling: 3.0 (?)
Recensent: Squishy
Links:  IMDB  Bekijk Trailer  

Beoordeling bezoekers (6):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb