Evil Aliens
Genre:Komedie, Monsters, Satire
Regisseur:Jake West
Scenario:Jake West
Jaar:2005
Taal:Engels
Speeltijd:93 minuten
Cast:Chris Adamson, Emily Booth, Sam Butler


Evil Aliens is een low-budget horrorkomedie. De slechts 280.000 pond kostende film is een mengelmoes van allerlei horror en sf-films en refereert door de hele film heen met decors, one-liners en algehele verhaallijnen aan films als Aliens, Evil Dead, Phantasm, Predator en vele anderen. Dit soort films zijn er genoeg, maar het verschil daarmee is dat deze film zonder de referenties ook staat als een horrorkomediehuis.

Michelle Fox (Emily Booth) is presentatrice voor een tv-programma dat brood verdient met soms in scène gezette berichten als uitzonderlijk nieuws te melden. Na het lezen van een krantenartikel over een vrouw die ontvoerd zou zijn door aliens gaat ze met een bij elkaar geraapte crew op reis naar een eiland dat alleen te bereiken is via een weg die bij eb te berijden is. Op dat eiland woont, behalve een vrouw die ontvoerd zou zijn en drie mannen, niemand. Als uit het interview met de vrouw weinig soeps komt besluiten ze zelf het vertelde verhaal in scène te zetten. Tijdens het filmen ontdekken ze dat er toch heel wat meer waarheid in het verhaal van de vrouw zit dan ze eerst sceptisch dachten.

Er is erg veel werk besteed aan het scenario, en de referenties die overal doorheen sijpelen. Hoewel het verhaal in de basis heel simpel is, wordt met toepasselijke bijverhalen de boel vlot lopend gehouden. Na een rustig begin wordt het tempo in het verhaal steeds verder opgevoerd. Het camerawerk en de montage zijn ronduit indrukwekkend. Er wordt niet vastgehouden aan één manier van filmen, maar het wordt allemaal verfrissend afgewisseld. Ook de speciale effecten en make-up zijn, zeker voor het geringe budget, goed voor elkaar. Hier en daar is duidelijk te zien dat er geen miljoenen beschikbaar waren, maar in negen van de tien gevallen is er door heel slim camerawerk en uitgekiende montage niets van het goedkopere materiaal te zien. Het acteerwerk is overtuigend, lekker sarcastisch en een genot om te ervaren.

Jake West laat zien dat er helemaal geen bergen geld nodig zijn om een geweldige film neer te zetten.


Beoordeling: 3.5 (?)
Recensent: Squishy
Links:  IMDB  Bekijk Trailer  

Beoordeling bezoekers (5):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb