Bestel de DVD bij ...

Koop Terror Train bij Amazon.co.uk
Terror Train
Genre:Slasher
Regisseur:Roger Spottiswoode
Scenario:T.Y. Drake
Jaar:1980
Taal:Engels
Speeltijd:97 minuten
Cast:Ben Johnson , Jamie Lee Curtis , Hart Bochner , David Copperfield , Derek McKinnon


Terror Train is de eerste film waar Spottiswoode zelf de regie van in handen nam. Jamie Lee Curtis werd twee jaar na Halloween gecast voor alweer een rol als vluchtende schreeuwlelijk in deze slasher. Zelfs David Copperfield werd tevoorschijn getoverd om een rol als, hoe verassend, goochelaar te spelen.

Een dispuut heeft voor een oud en nieuwfeest een trein gehuurd om, voor een aantal oudejaars, hun laatste feest te vieren. Drank, drugs en sex vieren hoogtij aan boord van de ouderwetse stoomtrein. Als ze een tijdje onderweg zijn vertoont de goochelaar (Copperfield) zijn kunsten samen met zijn assistente. Het vreemde is daarbij, dat niemand weet wie deze vingervlugge man heeft ingehuurd. Dit wordt snel weer vergeten in al het vertier, maar als er lijken beginnen op te duiken gaan de twijfels bij de veelal dronken studenten toch knagen. Wie wie is, is echter lastig te achterhalen omdat de meesten een masker dragen in het kader van het feest.

Het verhaal is, zoals altijd in een slasher, plat en simpel. Terecht, want niemand wil daarbij verveeld worden met ingewikkelde plots, maar wil in plaats daarvan gewoon dat de slechterik zijn slachtoffers op brute wijze in mootjes hakt. Dat laatste lukt vrij aardig, maar het tempo dat erbij hoort te zitten wil vaak niet zo vlotten. Er zitten welliswaar een paar aardige spanningsmomenten in de film, maar die worden dan weer snel verstoord waarbij het potentiŽle slachtoffer weggaat met iemand, om daarna weer alleen dan wel ergens anders weer te verschijnen. Terror Train haalt in ieder geval lang niet de kwaliteit van andere slashers uit dezelfde tijd.


Beoordeling: 2.0 (?)
Recensent: Squishy
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (3):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb