Bestel de poster bij ...

Koop de Hostel poster bij allposters.com
Hostel
Genre:Splatter
Regisseur:Eli Roth
Jaar:2005
Taal:Engels
Speeltijd:95 minuten
Cast:Jay Hernandez , Derek Richardson , Eythor Gudjonsson , Barbara Nedeljakova , Jana Kaderabkova


Waarom men regisseur Eli Roth na Cabin Fever nog iets met horror te maken wilde laten hebben is mij een beetje een raadsel, maar hij heeft het dan toch voor elkaar gekregen om een nieuw horrorfilmpje op het grote doek te krijgen. De film heeft een heel internationaal karakter meegekregen door hem in 7 talen, allemaal zonder ondertiteling, op te nemen. De Nederlanders in Amsterdam spreken weliswaar allemaal Duits en de scènes waarin andere talen worden gesproken zijn feitelijk volstrekt irrelevant, en dit is al een indicatie van hoe weinig aandacht men heeft besteed aan het uitwerken van de film.

Twee Amerikaanse en een IJslandse rugzaktoerist zijn op trektocht door Europa. Ze willen lol maken, eurobabes van onder tot boven verkennen, en blowen. De film begint met de drie in Amsterdam, en na een nachtje feesten en langs de hoeren te zijn geweest gaan ze terug naar hun hostel. Ze zijn alleen te laat en de herberg is gesloten. Niet precies wetend waar ze nu moeten slapen worden ze in huis genomen door een man met een Oosteuropees accent. Hij vertelt hen over een geweldige hostel in Slowakije, een plek waar al je dromen over eurobabes uitkomen. Zonder aarzelen vertrekken de drie naar het oosten. Daar aangekomen blijkt dat het hostel inderdaad alleen bewoond wordt door de mooiste vrouwen, die bovendien niet al te kieskeurig zijn. Ze lijken in de zevende hemel beland, totdat een van de drie niet meer terug komt en ze via een Japans meisje die ook in de hostel verblijft MMS-berichtjes krijgen, zeggende dat hij naar huis is vertrokken. Vanaf dit moment gaan de twee overgeblevenen op zoek naar wat er nou gebeurd kan zijn, en komen zo achter een bende die toeristen verzameld voor allerlei lugubere martelingen.

De film duurt een eeuwigheid om op gang te komen en als het dan eenmaal op gang lijkt is op sommige momenten geen pijl te trekken op waar Roth nou precies heen wil met zijn film. Het idee bekruipt mij dat het verhaal op de achterkant van een bierviltje geschreven is, en bij het filmen pas nadere uitgewerking kreeg. De film heeft in de VS een R-rating gekregen en dan is kwa ontblote lijven en hier en daar wat gore ook wel te begrijpen. Roth mist alleen een kans door veel gore niet te laten zien, wat overbodig is omdat de film de R-rating toch al binnen had. Hierdoor worden de martelscènes allemaal net-niet scènes. De vaak sfeervolle en mooie lokaties (en dames) maken een hoop goed. Nu hopen dat er een directors-cut of unrated versie uit komt, dan kan dit een boel extra's meegeven aan het flinterdunne verhaal en de ontbrekende spanning.


Beoordeling: 2.0 (?)
Recensent: Squishy
Links:  IMDB  Bekijk Trailer  

Beoordeling bezoekers (38):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb