Bestel de DVD bij ...
Koop Killer Bee bij bol.com
Killer Bee
(Swarmed)
Genre:Monsters
Regisseur:Paul Ziller
Jaar:2005
Taal:Engels
Speeltijd:88 minuten
Cast:Jonathan Malen , Richard Chevolleau , Tim Thomerson


Het beest-wordt-moordenaar genre is vrij bekend en ook het gebruik van insecten is een overbekend gegeven in de horror. Vaak worden ze echter alleen maar ingezet als losstaand gegeven om sfeer neer te zetten, denk bijvoorbeeld aan maden en wormen in zombiefilms. In Killer Bee, in de VS uitgebracht onder de titel Swarmed, spelen wespen de hoofdrol. Er komt in de hele film geen bij voor.

In een klein Amerikaans dorpje wordt een grote barbeque wedstrijd gehouden, gesponsord door Phineas Washburn (Thomerson) en zijn Tastee Sauce. Aangezien het nazomer is en menig dorpeling zit te oefenen voor de wedstrijd is het gehele dorp een groot barbeque-festijn. Aangetrokken door het dode vlees (iets dat overigens tientallen keer benadrukt wordt) komen de wespen hun natuurlijke werk doen om het vlees op te ruimen. Het heeft immers voor de natuur geen nut meer en dus gaan de wespen tekeer.

In een nabijgelegen laboratorium zijn doktoren druk bezig om nieuw gif te maken tegen de wespen. Een van de nieuwe formules blijkt alleen wel wat andere bijwerkingen te hebben, namelijk dat het gif van de wespen daarbij veel sterker wordt dan bij een normaal beestje. De lokale Bug Hunter is op zoek naar meer "killjuice" om een familie te redden van een groot wespennest en neemt de nieuwe formule mee in plaats van het oude vertrouwde spul. Een leger superwespen is aldus geboren en gaat op strooptocht richting de grote barbeque-wedstrijd.

Het acteerwerk is vast goed bedoeld, maar buiten droog de lijn op te ratelen weinig spannend. De digitale effecten van de film zijn, waarschijnlijk in verband met het lage budget, erg benedenmaats voor 2005. De geluidseffecten die aan de wespen gegeven worden hebben meer weg van aanvallende apache's dan van kleine insecten. Het is waarschijnlijk leuk kijkvoer voor liefhebbers van insecten-cultfilms, maar verder doet de DVD het beter als onderzetter.


Beoordeling: 1.0 (?)
Recensent: Squishy
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (3):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb