Bestel de DVD bij ...
Koop Candyman: Farewell to the Flesh bij bol.com
Candyman: Farewell to the Flesh
Genre:Bovennatuurlijk, Slasher
Regisseur:Bill Condon
Jaar:1995
Taal:Engels
Speeltijd:93 minuten
Cast:Tony Todd, Kelly Rowan, William O'Leary


Daniel Robitaille is geboren als de zoon van slaven na de burgeroorlog. Hij wordt kunstenaar en wordt door de landeigenaar verzocht een portret te maken van diens dochter. De twee worden echter verliefd en de dochter raakt zwanger. Wanneer de landeigenaar dit echter verneemt laat hij de jacht op Daniel openen en eenmaal in de klauwen van de opgefokte meute wordt diens rechterhand afgezaagd waarna men hem met honingraat instrijkt om zo zijn lichaam te laten verminken door de bijenzwerm en hem zo voor dood achter te laten. Wanneer men nu in de spiegel vijf maal zijn naam uitspreekt verschijnt hij voor je.

Met deze legende steld dokter Purcell zijn nieuwe boek in New Orleans voor: Candyman, een eeuw van angst. Als dokter Purcell dood wordt aangetroffen denk men onmidelijk in de richting van Ethan Tarrant omdat deze nog een aanvaring had kort voor de dood van de schrijver omwille van zijn vermeende aandeel in de dood van Ethan's vader. Wanneer Annie haar broer ter hulp komt verneemt ze dat hij ook verdacht wordt van vier andere gelijksoortige moorden, waaronder de moord op hun vader en dat Ethan een schuldbekentenis heeft afgelegt. Overtuigd van Ethan's onschuld trekt Annie midden het carnaval op onderzoek uit, en het duurt dan ook niet lang voor zij bezoek krijgt van Candyman. Deze laat haar echter onaangeroerd maar neemt in de plaats het leven van haar man voor haar ogen.

Bij de politie stuit zij echter op ongeloof en Annie zet haar zoektocht dan maar zelf voort. Hoe dieper Annie spit, hoe meer betrokken ze zich voelt bij Candyman en het wordt dan ook duidelijk dat zij haar duistere familiegeheimen zal moeten blootlegen om de juiste antwoorden te vinden en zo Candyman te stoppen. Maar zal de zwangere Annie hier wel sterk genoeg voor zijn?

Dit tweede deel uit de Candyman-serie mag zeker gezien worden. Het gaat hier niet om zomaar een vervolg van deel één, maar het staat volledig op zichzelf. Men is dus zeker niet genoodzaakt deel één eerst te bekijken alvorens zich op deze prent te storten. Het verhaal zit heel goed in elkaar en wordt mooi stukje bij beetje ontrafeld zodat het niet gaat vervelen. Dit is niet zo verwonderlijk als je weet dat good old Clive Barker instond voor het verhaal. Ook de akteerprestaties zijn van zeer hoog niveau, met voorop Tony Todd als Candyman. De speciale effekten komen goed over al zijn ze wat dun gezaaid, wat wel weer gecompenseerd wordt door de spanning van het verhaal. Deze film deed me qua sfeer nog het meest denken aan The Serpent and the Rainbow en bevindt zich volgens mij net onder de echte topfilm's. Ik kan hem dan ook aan iedereen warm aanbevelen.


Beoordeling: 3.5 (?)
Recensent: Snake
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (10):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb