Bestel de DVD bij ...
Koop Campfire Stories bij bol.com
Campfire Stories
Genre:Korte film
Regisseur:Bob Cea, Andrzej Krakowski, Jeff Mazzola
Jaar:2001
Taal:Engels
Speeltijd:95 minuten
Cast:Jamie-Lynn DiScala, John Hensley, Joshua Harto, Charlie Day, David Johansen, John Quinn, George Kmeck, Alain Sy, Beckie King, Kevin Thoms, Mario Lavandeira, Mark Shunock, Tommy Nohilly


Teddy en Joe twee tieners zijn op weg naar een bosfeest maar blijken hopeloos verdwaald als plots een meisje voor hun auto opduikt. Bij de ontwijkingsmanoeuvre komen zij met hun voorwiel in een put terecht, met een lekke band als gevolg. Ook het meisje blijkt gestrand met autopech en als hun auto ook niet over een reservewiel blijkt te beschikken zit er niets anders op dan hulp te gaan zoeken. Bij het invallen van de nacht, en wanneer hun situatie uitzichtloos lijkt te worden, ontdekken de drie een kampvuur en stappen ze met hernieuwde moed eropaf. Eenmaal aangekomen bij het kampvuur treffen ze enkel een wat rare boswachter, die van hun situatie op de hoogte blijkt te zijn en reeds een takelwagen gebeld heeft. Om de tijd te doden tijdens het wachten begint hij verhalen te vertellen. Na de drie verhalen aangehoord te hebben verlaten de drie het kampvuur en zijn verteller om bij hun auto de takelwagen reeds aan te treffen. Maar wanneer ze denken dat het ergste achter de rug is blijkt het lot nog een verrassende wending voor hun in petto te hebben.

Verhaal 1:
In een psychologische instelling worden de patienten blootgesteld aan de sadistische praktijken van de behandelende dokter. Als het bij een patient echter fout loopt weet deze hem een weg te laten banen naar de vrijheid, een spoor van dode lichamen achter zich latend. 20 jaar later is de gewezen patient nu klusjesman op een campus waar hij op een dag wordt aangevalen door het bijna voltallige footballteam. Wanneer het liefje van de aanstoker tussenbeide komt en haar vriendje voor de ogen van zijn teammakkers een oorwassing geeft, zint deze op wraak. Met zijn drie beste vrienden openen ze de jacht op de geestenszieke, en al snel blijkt dat een in het nauw gedreven prooi gevaarlijk van zich afbijt en je maar beter oude wonden niet openrijt.

Verhaal 2:
Drie tieners zitten in een wegresaurant zich te vervelen, tot er plots een rijk uitziende indiaan binnenstapt. Wanneer hij even later de zaak weer verlaat wordt hij gevolgd door de drie tot bij zijn camper. Wanneer hij start met zijn rituelen bij het kampvuur overvallen de drie de indiaan, beroven hem en laten hem voor dood achter. Als ze zich ook vergrijpen aan diens vredespijp krijgen ze echter vreemde hallucinaties en blijkt dat er met de magie van de indianen niet te spotten valt.

Verhaal 3:
Ricky en Melissa zitten bij het verlaten landhuis van Melissa's tante te stoeien in de auto tot zij zich ineens bekeken voelt. Wanneer Ricky op onderzoek trekt kan hij niets verdachts vinden, maar de sfeer blijkt gebroken en na een korte discussie vertrekt Ricky. Als Melissa het huis binnengaat botst ze op haar vriendin Beatrice, die zich reeds ter plaatse bevindt voor de party die de meisjes hebben gepland met hun vriendjes. Bij de voorbereidingen smeden de twee echter een plannetje om de jongens eens flink voor schut te zetten. Wanneer de jongens bij het huis aankomen en de nodige drank vloeit, gaan al snel alle remmen los tot plots er een vijfde speler opduikt met minder opwindende gedachten.

Campfire Stories is een verhalenbundel die zijn oorsprong vindt in horrorstripverhalen uit de jaren '60 tot '70 toen deze echt populaair waren in de VS. Over het niveau van de strips kan ik weinig kwijt omdat ik er niet echt mee vertrouwd ben. Wat de film betreft de drie verhalen zijn goed tot zeer goed wat wel meer het geval is met dit soort produkties omdat deze vaak gebaseerd zijn op de in Amerika onuitputtelijke urban legends.

De cast is goed maar ook niet meer dan dat. Het spreekt wel in hun voordeel dat het hier hoofdzakelijk tieners zijn die aan het begin van hun loopbaan staan en dus nog zonder ervaring zijn. De speciale effecten zijn echter veel te zwak en halen de ganse film genadeloos onderuit. Zo gebeuren de moorden steeds net buiten beeld wat niet echt bevorderlijk is voor het horrorgevoel. Ook het tussenverhaal is zwak en veel te voorspelbaar, en de hoofdverteller komt meer irriterend over dan creepy, zodat de film uiteindelijk niet meer lijkt dan een leuk tussendoortje op een koude vervelende winteravond.


Beoordeling: 2.5 (?)
Recensent: Snake
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (3):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb