Bestel de DVD bij ...
Koop Bad Taste bij bol.comBestel de poster bij ...

Koop de Bad Taste poster bij allposters.com
Bad Taste
Genre:Science fiction
Regisseur:Peter Jackson
Jaar:1987
Taal:Engels
Speeltijd:91 minuten
Cast:Peter Jackson, Terry Potter, Craig Smith, Pete O'Herne, Mike Minett


Wanneer er een noodoproep binnenkomt uit het landelijke dorpje Kachoro, die melding doet van een landing van een UFO gevolgd door aanvallen van bloeddorstige aliens, besluit de overheid een specialistenteam naar het getroffen gebied te sturen en ter plaatse een onderzoek in te stellen. Eenmaal aangekomen vinden ze een verlaten dorp met enkele ronddolende aliens die een mensengedaante hebben aangenomen. Al gauw blijken de aliens nogal moordlustig. Als een van de onderzoekers bij een treffen met de buitenaardsen het leven laat, besluiten de overgebleven teamleden op zoek te gaan naar de basis van de aliens om daar de nodige antwoorden op hun vragen te zoeken.

Als ze met hulp van een overlevende dorpeling bij een luxe villa aankomen die dienst doet als uitvalsbasis voor de aliens, probeert één van hen te infiltreren. Zodoende dringt de waarheid zich dan ook aan hem op: de aliens zijn hier voor het inzamelen van mensenvlees voor de bevoorrading van een intergalactische fastfoodketen. Dit wetende, en het feit dat ze niet op versterking moeten rekenen, besluiten de overgebleven teamleden dan maar de villa te bestormen. Zullen zij dit alles kunnen stoppen of eindigen ook zij als een vermalen spaceburger?

Met Bad Taste kan men het regiedebuut van Peter Jackson allerminst onopvallend noemen. Het valt meteen op dat we hier te maken hebben met een lowbudgetfilm, en men hoeft dus geen spraakmakende aliens verwachten. Ook het verhaal is oppervlakkig en niet echt boeiend, en wie de cast erop naslaat zal zien dat van de acteurs er maar één is die het in de filmindustrie gemaakt heeft en dat is regisseur Peter Jackson zelf die instaat voor de rol van de meest debiele alien.

Toch heeft deze film alles wat een echte cultfilm nodig heeft. Neem wat hersenloze humor, schietgrage macho's, goor taalgebruik, en dit alles op een zeer aparte manier in beeld gebracht en overgoten met gore, tonnen gore, en men heeft een kijkstuk dat zo overdreven is in al zijn facetten dat het 90 minuten blijft boeien. Bad Taste lijkt dan ook een aanrader voor de liefhebbers van de pure gorefilm maar zeker ook een eenmalige kijkervaring waard voor elke andere horrorfan.


Beoordeling: 3.0 (?)
Recensent: Snake
Links:  IMDB  

Beoordeling bezoekers (18):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


recensies
over horrorweb