Bestel de poster bij ...

Koop de Final Destination 3 poster bij allposters.com
Final Destination 3
Genre:Bovennatuurlijk
Regisseur:James Wong
Jaar:2006
Taal:Engels
Speeltijd:93 minuten
Cast:Mary Elizabeth Winstead , Ryan Merriman


De eerste was voor hemzelf, de tweede werd overgelaten aan David R. Ellis, maar de derde editie in de serie films over het ontsnappen aan de plannen van de dood mocht James Wong weer voor zijn rekening nemen. Final Destination 3 laat zich dan ook heel goed bekijken als een losse voorzetting van het eerste deel, en is niet direct gerelateerd aan deel 2. Met los bedoel ik eigenlijk bungelend en kant noch wal rakend. Waar Final Destination 2 het verhaal van de eerste met warmte beetpakte en terug liet komen, is de verbinding met eerste film ditmaal een online stukje dat bijna direct voor absolute waarheid wordt aangenomen.

Deze keer vertelt Wong het verhaal van een groep bijna-afgestudeerden die vlak voor hun slagen het er nog even van nemen op de kermis. Na wat nare gevoelens bij het maken van foto's van de groep op diverse plekken krijgt Wendy (Winstead) een luguber vizioen zodra ze in de achtbaan zit. Weer bijgekomen ziet ze de dingen die in haar vizioen gebeuren werkelijkheid worden en hysterisch stapt ze uit. De meeste van het groepje stappen ook uit en dat haar vizioen direct daarna ook uit komt is uiteraard evident. Kevin (Merriman) heeft in een online artikel over flight 180 (Final Destination) gelezen dat de overlevenden daarna in allerlei macabere ongelukken, in dezelfde volgorde dat ze eigenlijk dood zouden zijn gegaan, om het leven komen. Snel na de eerste twee doden blijkt dat in de foto's die genomen zijn op de kermis aanwijzingen zitten hoe de betrokkene dood zal gaan. Bewapend met de foto's gaan ze op de groep af om hen te waarschuwen.

Wong laat in deze film de onbekende kracht die ervoor zorgt dat de dood alsnog voltrokken moet worden veel meer naar voren komen, als een dichtbijstaande, bijna tastbare entiteit. Windvlagen, dieren, ze komen allemaal veel dichterbij dan de vage beelden in de voorgaande films. Daarmee verwijdert hij de effectvolle mystiek. Het acteerwerk van Winstead is zenuwslopend irritant op de momenten dat de dood voltrokken moet worden en zij alleen maar een beetje naar de foto loopt te staren zonder daarbij verder enige actie te ondernemen.

De spanning van het verhaal is er gewoonweg uitgehaald, maar de opeenvolgende doden en de manieren waarop zij aan hun einde komen maken wel het nodige goed. Maar het is niet genoeg om het niveau van Wong's eerste werk te evenaren.


Beoordeling: 2.5 (?)
Recensent: Squishy
Links:  IMDB  Bekijk Trailer  

Beoordeling bezoekers (28):

Bekijk het stemgedrag

Beoordeel deze film:


Zie ook:Final Destination (2000)
Final Destination 2 (2003)

recensies
over horrorweb